Έχουμε καταντήσει τον Αύγουστο να διώχνουμε τους προπονητές που δεν θέλει η διοίκηση, Οκτώβριο μέχρι Μάρτιο να διώχνουμε τους προπονητές που δεν έπρεπε να έρθουν ποτέ στον Απόλλωνα και τον Μάιο να ανανεώνουμε αυτους που απλά έπρεπε να πούμε ευχαριστώ για την προσφορά! Ας ελπίσουμε με την έλευση του νέου προπονητή ότι αυτό θα παύσει να ισχύει!

Θα ξεχωρίσω τις ευθύνες της διοίκησης από αυτές του προπονητή και θα ασχοληθώ μόνο με το αγωνιστικό μέρος, δηλαδή από την πόρτα του Κολοσσιού και μέσα. Όχι πως δεν βαραίνουν τεράστιες ευθύνες της διοίκησης που εμπλέκεται στα αγωνιστικά του Κολοσσιού και τα έχει κάνει "θάλασσα" αλλά στο παρόν στάδιο η διοίκηση είναι αυτή που πρέπει να αποφασίσει κάτι πιο ρευστό, κάτι πιο ευάλωτο και κάτι πιο προσωρινό, που δεν είναι άλλο από τον προπονητή.

Ο Μπογκντάν ήρθε στην Κύπρο και στον Απόλλωνα για να ολοκληρώσει τη χαμένη χρονιά των Καταλά και Μακρίδη μετά την εγκλιματική αποδέσμευση του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ. (Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πιο εγκλιματική πράξη της διοίκησης που μένει ασυγχώρητη από τον κόσμο ήταν και είναι η ανάμειξη του Πέτρου Κονναφή μέσα στην ομάδα μας). Ο Αντόνε δεν βρήκε ούτε καμένη γη, ούτε πήρε από το μηδέν μια ομάδα και την έκανε ανταγωνίσιμη, αλλά βρήκε τους περσινούς πρωταθλητές να είναι επηρεασμένοι ψυχολογικά με τις τόσες αλλαγές στην ομάδα, αλλά είχε να κάνει με έμπειρη ομάδα η οποία διέθετε τρομερούς ηγέτες, όπως ο Γιοβάνοβιτς, Ρομπέρζ, Ουάρντα και Πίττας. Μπορούσε επίσης να στηριχτεί στο φυσικό ηγέτη της ομάδας και αρχηγό Χάμπο Κυριάκου και τον πέτυχε σε εξαιρετική φόρμα.

Άρα λοιπόν ο Ρουμάνος τεχνικός κάνοντας τα αυτονόητα (μου θύμησε τον Κρισμάρεβιτς όταν ήρθε μετά τον Φον Χέιζεν, έκανε τα αυτονόητα μετά τις εμμονές του Γερμανού κατακτώντας το Κύπελλο του 2010 και την επόμενη χρονιά του ανακοινώθηκε διακοπή συμβολαίου από τον Οκτώβριο) κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα κάνοντας ένα εξαιρετικό σερί, παίζοντας με σύστημα που μπορούσαν να αφομοιώσουν οι ποδοσφαιριστές σε αντίθεση με τους άλλους δύο προηγούμενους που δεν κατάφεραν να περάσουν τη φιλοσοφία τους στην ομάδα. Τέλειωσε λοιπόν μια χρονιά αποτυχημένα αλλά με την αισιοδοξία ότι την ερχόμενη χρονιά θα υπάρχει ο χρόνος για οργάνωση, σωστό προγραμματισμό χωρίς ιδιαίτερη πίεση για να μπορέσει η ομάδα να επιστρέψει δυνατότερη από ποτέ και με πολύ περισσότερη ποιότητα.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Το δίλημμα του Μάη για τη διοίκηση ήταν αν θα άφηναν τον Μπογκτάν και θα ανανέωναν μαζί του ή αν θα σκέφτονταν "Out Of The Box", χωρίς συναισθηματισμούς και βλέποντας μόνο καθαρά μπροστά....δηλαδή να αντιληφθεί ότι ο Απόλλωνας χρειαζόταν ένα προπονητή που δεν θα λάμβανε υπόψη κανένα Κονναφή, κανένα Μάκη, κανένα της Διοίκησης, θα λειτουργούσε ως ο απόλυτος αφέντης και οι υπόλοιποι που προανέφερα θα ήταν απλά πιστοί του στρατιώτες. Όπως βασικά ήταν ο Τσόρνιγκερ ο οποίος πέτυχε στην ομάδα γιατί αγνόησε όλους τους πιο πάνω. Με την επιλογή Μπογκντάν άρχισαν αρκετοί τη "μουρμούρα" του ανεπαρκή προπονητή, του άπειρου που εκνευρίζεται εύκολα και το μεταδίδει και στους ποδοσφαιριστές. Άλλοι περίμεναν να δουν έργα και αποτέλεσμα στους αγώνες. 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Πριν προχωρήσω διερωτούμαι ακόμη... από την μέρα που έφυγε ο Πίττας φωνάζουμε ότι δεν έχουμε κεντρικό επιθετικό, είναι 31 Αυγούστου και ακόμη το λέμε! Ας το πάρουμε όμως απ την αρχή, όπου είχαμε όλο το καλοκαίρι διαθέσιμο για προετοιμασία, προγραμματισμό και οργάνωση. Ο Απόλλωνας ξεκίνησε προετοιμασία τις 3 Ιουλίου παρακαλώ! Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός, ότι η προετοιμασία του Απόλλωνα ξεκινούσε την ίδια εποχή, τις ίδιες ημερομηνίες (λίγες ημέρες μετά τη λήξη του Κοτσώνειου Τουρνουά στα βοηθητικά γήπεδα του Άρη) αλλά με μια ειδοποιό διαφορά, το πρωτάθλημα ξεκινούσε μετά τις 15 του Σεπτέμβρη. Άρα οι 3 Ιουλίου ήταν ήδη μια ημερομηνία αργοπορημένη για να προετοιμάσεις την ομάδα και να είναι έτοιμη μέσα Αυγούστου! Ξεκίνησαν να έρχονται ποδοσφαιριστές από πολύ νωρίς, χωρίς να αποφασιστεί εξ αρχής ποιοι πρέπει να παραμείνουν στην ομάδα και ποιοι θα αποχωρήσουν. Η ομάδα αρχικά έκανε βασική προετοιμασία στις Πλάτρες και στη συνέχεια πέταξε για Σλοβακία όπου θα έμενε μέχρι τις 28 Ιουλίου και θα έδινε 4 φιλικά παιχνίδια. Με την Ίντερ Μπρατισλάβας (ομάδα 3ης κατηγορίας για ξεμούδιασμα) και δύο αγνώστου προελεύσεως και ποιότητας ομάδες από Αραβικές χώρες, μια απ τα Εμιράτα και μια από το Κατάρ. Μα πως μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα όταν δεν δείχνεις ποιους θα ξεκινάς βασικούς και ποιους θα αφήσεις στον πάγκο; Σε κάθε φιλικό όλοι αγωνίζονται 45 λεπτά, άντε 55. Τραγικό μέχρι και εγκλιματικό μιας και σε 15 ημέρες ξεκινά το πρωτάθλημα.

ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΙΚΑ

Το μοναδικό φιλικό που είχε ουσία ήταν αυτό με την Πάφο αλλά και πάλι, δεν έδειξε ο προπονητής ποιους προσδιορίζει βασικούς και δεν είχε ούτε χρόνο για να μοντάρει την ομάδα με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές και να την προετοιμάσει για το ματς της πρεμιέρας κόντρα στον Οθέλλο. Και πως να προετοιμαστεί κατάλληλα όταν θα πρεπε να πετάξει στην Ιταλία και να αγωνιστεί στο τελευταίο του φιλικό με τη Νάπολι, την πρωταθλήτρια Ιταλίας! ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ!! Αποδεχτήκαμε την πρόσκληση της Νάπολι επειδή στην πρεμιέρα θα αντιμετωπίζαμε την ΡΕΑΛ ή την Μάντσεστερ Σίτι; Όχι; Τον Οθέλλο Αθηένου θα αντιμετωπίζαμε; Καλά διαβάσατε, τελευταίο φιλικό με τη Νάπολι, η οποία έψαχνε μια ομάδα του ιδίου βεληνεκούς με την ομάδα που θα αγωνιζόταν όπου ήταν νεοφώτιστη στο Σκουντέτο! Κι έτσι βρήκαν εμάς. Εμείς τι ψάχναμε και αποδεχτήκαμε; Ομάδα με τα ίδια χαρακτηριστικά των μικρών ομάδων της χώρας όπου θα αντιμετωπίζαμε; Αυτό ποιος το αποφάσισε; Ποιος είχε την ευθύνη γι αυτό; Δεν φτάνει που φιλικά δεν δώσαμε στην ουσία και δεν επωφεληθήκαμε, όσα δώσαμε ήταν όλα λάθος.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

Και να σου ο ένας παίχτης μετά τον άλλο να έρχεται στο Κολόσσι, να σου να πετιούνται δεξιά αριστερά συμβόλαια και να σου δηλώσεις ποδοσφαιριστών για το πόσο ευτυχισμένοι είναι που βρίσκονται στη Λεμεσό και τον Απόλλωνα. Τόσοι παίχτες, τόσες αποδεσμεύσεις, τόσες αφίξεις και μέχρι σήμερα, 31 Αυγούστου χρειαζόμαστε κεντρικό επιθετικό. Ο Πίττας ήδη έχει αγωνιστεί σε 5 αγώνες και πέτυχε 4 γκολ, ενώ εμείς ακόμη ψάχνουμε αντικαταστάτη του τη στιγμή που ήμασταν σίγουροι ότι θα φύγει. Δεν μπορείς μετά την ισοπαλία με τον Οθέλλο στο Άλφα Μέγα να λες ότι ο λόγος της ισοπαλίας ήταν επειδή οι ποδοσφαιριστές του αντίπαλου κάναν καθυστέρηση και η ανάπαυλα για νερό στα μέσα ημιχρόνου επηρέασε αρνητικά την ομάδα. Δεν μπορείς να βρίσκεις δικαιολογία ότι ο λόγος που έχασες βαθμούς ήταν επειδή έκαναν καθυστερήσεις οι αντίπαλοι ενώ να ξέρεις ότι προηγήθηκες και έκανες λάθος διαχείριση του σκορ. Αλήθεια, περίμενε να τον σώσει ο Ψύχας και ο Ποντικός στις καθυστερήσεις; 

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ;

Κάποιος να μας πει και να μας αποκωδικοποιήσει τα λεγόμενα όλων. Από τη μια βγαίνει ο προπονητής και λέει ότι θέλει εξτρέμ και εξάρι... στην πορεία ο Εκπρόσωπος τύπου λέει ότι ο Χουσείν θα παραμείνει στην ομάδα και ξαφνικά ο Απόλλωνας αποκτά οχτάρι (αν και έχει Πέρετζ - Χουσείν) και αποκτά κι αυτόν που ήθελε ο Μπογκτνάν. Αλλά αμέσως μετά τις δύο μεταγραφές, αποδεσμεύει τον Ρουμάνο!! Τελικά ποιος θα μείνει; Ποιος θα φύγει; Ποιος θα πάρει αποζημείωση και ποιος θα πληρώσει τη νύφη από το ρόστερ; Μα τελικά ποιος αποφασίζει για το ρόστερ; Τι ευθύνη έχει σε όλα αυτά ο προπονητής; Τι ευθύνες έχει ο Τεχνικός Διευθυντής μέσα στον Απόλλωνα; Να κάθεται δίπλα από τον πρόεδρο στην κερκίδα σε κάθε ματς και στη συνέχεια να περιφέρεται ασκόπως μέσα στα αποδυτήρια και τους διαδρόμους του σταδίου; Ας βγει κάποιος να μας εξηγήσει αν όντως επεμβαίνει στο ρόστερ ο Πέτρος Κονναφής ακόμη ή αν απλά κυκλοφορεί το φάντασμά του στον περίγυρο του Κολοσσιού και έχει γίνει εμμονή στον κάθε Απολλωνίστα ότι θα εμφανιστεί στον ύπνο του Παρασκευή και 13!

Έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι η διοίκηση δεν είναι ικανή να επεμβαίνει από την πόρτα του Κολοσσιού και μέσα. Έχει αποδειχθεί επίσης ότι δεν έχει ικανά άτομα να λειτουργήσουν ως Τεχνικοί Διευθυντές και ως εκ τούτου θα πρέπει να αφήσουν τον προπονητή να λειτουργεί με την δική του ομάδα για το ποιους παίχτες πρέπει να αποφασίσει και να φέρει στο Κολόσσι. Δεν φταίει κανένας Μάκης και κανένας Πέτρος σε όλο αυτό. Όλοι ξέρουμε ότι η βοήθεια που μπορούν να δώσουν είναι περιορισμένη ως μηδαμινή. Τη διαφορά θα την κάνει ένας προπονητής με Π κεφαλαίο μαζί με τους συνεργάτες του και με τη στήριξη της διοίκησης η οποία δεν πρέπει να επεμβαίνει στο έργο του προπονητή. Μα και να έπρεπε να επεμβαίνει η συγκεκριμένη απέδειξε ότι δεν ξέρει να επεμβαίνει, ίσως από ανικανότητα, ίσως από κακή προσέγγυση. Ο τελευταίος προπονητής που έφερνε δικούς του ποδοσφαιριστές ήταν ο ΧΡΙ-ΧΡΙ και έφερνε παιχταράδες από διάφορους επαγγελματίες managers! (Το επαγγελματίες το τονίζω)

Λάθος διαχείριση και στο 2ο αγώνα με τη Σαλαμίνα, προηγείται και στο τέλος ισοφαρίζεται με ένα γκολ εύκολο που απόλυτη ευθύνη έχει ο τερματοφύλακας!! Τερματοφύλακας; Αποκτήθηκε ο Άντος, έκανε όλη την προετοιμασία ο Άντος, στο τέλος ο Άντος δεν ήταν αρκετά ικανός να αντικαταστήσει τον Γιοβάνοβιτς και τελευταία εβδομάδα 3 μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος αποκτά η ομάδα τον Λεούβενμπεργκ, αυτός που δέχτηκε το εύκολο γκολ με τη Σαλαμίνα. Κι ας μην πει κανείς ότι απέκρουσε το πέναλτυ, θα μπορούσε να αποκρούσω κι εγώ. Τελικά ο Λεούβενμπεργκ είναι ο τερματοφύλακας που γεμίζει το μάτι στον Γιώργο Νικολάου; Γιατί έπρεπε να φτάσουμε στην πρεμιέρα για να φέρουμε άρον-άρον τερματοφύλακα; Μέχρι σήμερα δεν ξέραμε τον Άντος; Ποιος αποφάσισε να τον φέρει; Είμαι σίγουρος να ρωτήσουμε μέσα στην ομάδα ποιος έχει ευθύνη για το ένα, ποιος έχει ευθύνη για το άλλο... θα παίζουμε την κολοκυθιά και ο ένας θα δείχνει τον άλλο.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

Ο Μπογκντάν δεν έπρεπε να ανανεώσει τον Μάιο, θα πρεπε να φύγει με το κεφάλι ψηλά, να αναλάβει μια πιο μικρή ομάδα και να δουλέψει εκεί. Δεν μπορούσε όπως αποδείχθηκε να αναλάβει μια μεγάλη ομάδα με τόση πίεση και απαιτήσεις. Τεράστιες ευθύνες έχει ξανά όποιος είχε την ευθύνη της προετοιμασίας και τα φιλικά, μιας και η ομάδα με ανεπαρκή φιλικά και με σύντομη προετοιμασία φάνηκε ανέτοιμη για την πρεμιέρα. Εφόσον ξέρεις ότι οι 4 ηγέτες σου φεύγουν απ την ομάδα, χρειάζεσαι χρόνο, ξεκινάς προετοιμασία μέσα του Ιούνη, και από τα μέσα Ιουλίου μέχρι και μέσα Αυγούστου κάνεις φιλικά ανάλογα για να μοντάρεις ενδεκάδα, να έχεις πλάνο, ανάπτυξη και ομοιομορφία. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε και ήταν μια απ τα ίδια. Καλώς αποδεσμεύθηκε ο Μπογκντάν, καλώς προσλήφθηκε ο Μιλόγεβιτς αλλά είναι κακό να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις για εγκληματική αμέλεια που μπορούσε να αποφευχθεί.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Ας ελπίσουμε ότι ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν θα παίρνει από λόγια ούτε από τη διοίκηση ούτε από οποιοδήποτε Τεχνικό Διευθυντή που κάνει το χαμάλη στον Απόλλωνα και θα συνεργαστεί με το τιμ του για να φέρνουν ποδοσφαιριστές από managers σοβαρούς και εγνωσμένης αξίας και δεν θα επηρεάζεται από κανένα. Είναι αποδεδειγμένο ότι όσοι προπονητές πέτυχαν μέσα στον Απόλλωνα ήταν αυτοί που είτε δεν έδιναν σημασία στη διοίκηση και την έγραφαν στα παλιά τους τα παπούτσια, είτε η διοίκηση παραδεχόταν ότι απόλυτος άρχοντας ήταν ο προπονητής και κανείς άλλος πουλούσε πνεύμα. Καλή Επιτυχία Βλάνταν και μην ακούς κανένα! Μόνο έτσι θα πετύχεις!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Pos Team Pl SD Pts
1. ΑΠΟΕΛ 26 +38 59
2. ΑΡΗΣ 26 +32 56
3. ΑΕΚ 26 +18 52
4. ΠΑΦΟΣ FC 26 +28 50
5. ΟΜΟΝΟΙΑ 26 +19 49
6. ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ 25 +13 44
Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Blue Oranges Red

Body

Background Color
Text Color

Header

Background Color

Spotlight3

Background Color

Spotlight4

Background Color

Spotlight5

Background Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction