Η πορεία της ομάδας φέτος (και όχι μόνο) ήταν όντως απογοητευτική.  Τόσο πολύ που πέρα από την απογοήτευση και την πίκρα προκαλεί και θυμό. Γι΄αυτό τώρα είναι η ώρα να δούμε την αλήθεια κατάματα, ώστε να βρούμε τα λάθη μας, να τα διορθώσουμε και το κυριότερο, να ΜΗΝ τα επαναλάβουμε.

Αλήθεια αρ.1.  Το πρόβλημα δεν άρχισε φέτος.  Το πρόβλημα ξεκίνησε περί τον Φεβρουάριο του 2022.  Τότε που η ομάδα δεν μπορούσε να νικήσει, όμως από τη μια είχε δημιουργήσει αρκετή βαθμολογική διαφορά από τους αντιπάλους και από την άλλη ούτε οι αντίπαλοι κέρδιζαν και έτσι τελικά καταφέραμε να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα στην προτελευταία αγωνιστική.

Αλήθεια αρ.2.  Η χρονική στιγμή που έφυγε ο Τσόρνιγκερ, ήταν λάθος.  Αφού οι διοικούντες ήξεραν ότι υπήρχε πρόβλημα από τον Φεβρουάριο (Δηλώσεις Ν.Κίρζη στη Cytavision 10/12/2023), γιατί τον άφησαν να βγάλει όλη την προετοιμασία και τον έδιωξαν μετά την ήττα από τη Μακκάμπι ?

Αλήθεια αρ.3.  Μετά τον Τσόρνιγκερ, προσελήφθη ο Καταλά.  Μέγα λάθος για πολλούς λόγους, αγωνιστικούς και εξωαγωνιστικούς.  Ας μείνουμε στους αγωνιστικούς.  Εντελώς διαφορετική φιλοσοφία παιχνιδιού από τον προκάτοχο του, με αποτέλεσμα να τρέχουμε τελευταία στιγμή να ψάχνουμε παίχτες που να ανταποκρίνονται στα δικά του θέλω.  

Αλήθεια αρ.4.  Απόλυση Καταλά, πρόσληψη Μακρίδη.  Ο Κωνσταντίνος δεν ήταν ο κατάλληλος να αναλάβει την ομάδα, ειδικά εκείνη τη στιγμή.  Προσωπική άποψη είναι ότι πήγε θύμα των φιλοδοξιών του.  Εκείνη την ώρα τα προβλήματα ήταν ήδη πολύ μεγαλύτερα του βελινεκούς του Μακρίδη.

Αλήθεια αρ.5.  Μετά την απόλυση του Μακρίδη, προσελήφθηκε ο Μπογκτάν.  Εκείνη ακριβώς τη στιγμή θα έπρεπε ήδη να έχει αρχίσει σοβαρός προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά.  Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι τα πράγματα απλώς αφέθηκαν να κυλήσουν.

Αλήθεια αρ.6.  Απόλυση Μπογκτάν και πρόσληψη Μιλόγιεβιτς.  Δύο ισοπαλίες και τέσσερις νίκες και τα προβλήματα απλώς κρύφτηκαν για λίγο κάτω από το χαλάκι.  

Αλήθεια αρ.7.  Παραίτηση Μιλόγεβιτς με δηλώσεις που αντί να προβληματίσουν, αντίθετα έγινε προσπάθεια να διαψευθούν και οι ευθύνες να μετατεθούν στον Μιλόγεβιτς.

Αλήθεια αρ.8.  Αντί έστω και τώρα να γίνει μια σοβαρή αυτοκριτική, αν δεν υπήρχε η γνώση θα μπορούσε να ζητηθεί από ειδικούς, ώστε να εντοπιστούν τα προβλήματα και να αρχίσουν οι διαδικασίες επίλυσης, αναλωθήκαμε σε δηλώσεις του τύπου "Ο Απόλλωνας είναι δυνατός, ο Απόλλωνας θα επιστρέψει, ο Απόλλωνας δεν ανήκει σε αυτή τη θέση που βρίσκεται τώρα" και άλλα πολλά.

Αλήθεια αρ.9. Πρόσληψη Ματσίν.  Ο Ισπανός τεχνικός προσπάθησε.  Προσπάθησε να αλλάξει νοοτροπία, τρόπο παιχνιδιού, φυσική κατάσταση.  Τα κατάφερε? Τα αποτελέσματα λένε όχι.  Σίγουρα κάτι έκανε.  Μπορούσε για περισσότερα?  Αυτό δεν το ξέρουμε.  Με τους παίχτες που είχε στη διάθεση του και με την κατάσταση στην οποία τους βρήκε, ειλικρινά δεν μπορώ να έχω άποψη.  Θα μπορούσε του χρόνου να τα πάει καλύτερα?  Αυτό μόνο ο μάντης Κάλχας θα μπορούσε να το πει και αν.

Αλήθεια αρ.10.  Σήμερα πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις.  Αποφάσεις που θα στοιχίσουν και χρήμα και χρόνο.  Θα στοιχίσουν σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι.  Είτε καταβάλλοντας χρήματα για διόρθωση των λαθών τους, είτε παραχωρώντας τα δικαιώματα των μετοχών εκεί που μπορούν ή/και ξέρουν ή/και θέλουν να φέρουν την ομάδα εκεί που ανήκει.

Αλήθεια αρ.11.  Δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που στη θέση και στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η ομάδα, να είναι πρόθυμος να επενδύσει.  Ούτε αγοράζοντας μετοχές, ούτε άλλως πως.  Δεν επενδύεις σε μια κατάσταση που την βλέπεις να κατρακυλά.

Αλήθεια αρ.12.  Για να βγουν όλοι κερδισμένοι από αυτή την κατάσταση, θα πρέπει η ομάδα να επανέλθει εκεί που πρέπει. Να ξαναγίνει μαγαζί γωνία και όχι υπόγειο χωρίς παράθυρα που κατάντησε σήμερα.

Αλήθεια αρ.13. Πολύ μεγάλη παρέλαση ποδοσφαιριστών πολύ κάτω της αξίας της ομάδας μας. Ποδοσφαιριστές που όχι μόνο να αγωνίζονται για τον Απόλλωνα θα έπρεπε, αλλά ούτε να αναφέρουν το όνομα της ομάδας μας.

Η μεγαλύτερη αλήθεια:  Ο Απόλλωνας, δεν είναι κατασκευασμένος, για να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται.  Ο Απόλλωνας είναι κατασκευασμένος για ψηλά και μεγάλα πράγματα.  

Την τελευταία δεκαετία, η διοίκηση του Νίκου Κίρζη έβαλε τον Απόλλωνα για τα καλά στον Ευρωπαϊκό χάρτη, αφού υπήρχε ήδη και η μαγιά.  Από τα τέλη της δεκαετίας του '80, ο Απόλλωνας μεγάλωσε σημαντικά.  Η ίδια διοίκηση όμως τα τελευταία χρόνια έκανε τεράστια λάθη, που έφεραν τον Απόλλωνα εκεί που είναι σήμερα, σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Χρέος λοιπόν είναι να επαναφέρουν την ομάδα ΑΜΕΣΑ εκεί που ήταν.  Το πως δεν θα το πω εγώ.  Ποιος θα με ακούσει άλλωστε? Δεν είμαι ειδικός.  Ας αναλάβουν λοιπόν οι ειδικοί.  Για εμάς στα λαμπρότερα δωμάτια της μνήμης βρίσκεται όχι ο Απόλλωνας που πήρε το πρωτάθλημα πρόπερσι, αλλά ο Απόλλωνας της Ευρώπης, ο Απόλλωνας που έπαιζε εκείνο το φανταστικό ποδόσφαιρο πριν περίπου 6-7 χρόνια και ας μην πήρε πρωτάθλημα.  Αυτός είναι ο Απόλλωνας.  Το τι βλέπουμε σήμερα, μάλλον μια σκιά της ομάδας που αγαπούμε και λατρεύουμε.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Pos Team Pl SD Pts
1. ΑΠΟΕΛ 26 +38 59
2. ΑΡΗΣ 26 +32 56
3. ΑΕΚ 26 +18 52
4. ΠΑΦΟΣ FC 26 +28 50
5. ΟΜΟΝΟΙΑ 26 +19 49
6. ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ 25 +13 44
Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Blue Oranges Red

Body

Background Color
Text Color

Header

Background Color

Spotlight3

Background Color

Spotlight4

Background Color

Spotlight5

Background Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction