ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Ντομένικο Μεσσίνα παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου από την ΚΟΠ και ακολούθως επεξήγησε στους δημοσιογράφους τις αλλαγές στους κανονισμούς. Τόνισε πως με οδηγία της ΟΥΕΦΑ ο χρόνος καθυστέρησης θα αυξηθεί. 

Μάλιστα, υπογράμμισε πως η Κύπρος είναι στον πάτο της λίστας σε σχέση με τον χρόνο που παίζεται το παιχνίδι. Ο Ιταλός αρχιδιαιτητής διευκρίνισε πως εάν εισβάλει στο γήπεδο οποιοσδήποτε και δεν επηρεάζει τη φάση κατά την επίτευξη ενός γκολ τότε δεν ακυρώνεται, ενώ αναφέρθηκε στην αλλαγή του κανονισμού που αφορά τιμωρία με κίτρινη κάρτα σε χέρι αμυνόμενου μέσα στην περιοχή.

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

-Ο χρόνος καθυστέρησης θα αυξηθεί. Είναι οδηγία της ΟΥΕΦΑ. Η Κύπρος είναι στον πάτο της λίστας σε σχέση με τον χρόνο που παίζεται το παιχνίδι. Πέντε λεπτά είναι πραγματικά πάρα πολλά. Ο στόχος μας είναι να αυξήσουμε τον χρήσιμο χρόνο παιχνιδιού. Ο κόσμος θέλει να βλέπει ποδόσφαιρο, όχι διακοπές. Ο χρόνος που διαρκεί ο πανηγυρισμός του γκολ θα πρέπει να μπαίνει στις καθυστερήσεις.

-Αν στο παιχνίδι μπει οποιοσδήποτε, παίκτης ή παράγοντας ή φίλαθλος μέσα και δεν επηρεάζει τη φάση, δεν ακυρώνεται το γκολ.

-Για τα πέναλτι, όταν ένας παίκτης (εκτός του εκτελεστή και του τερματοφύλακα) την ώρα της εκτέλεσης έχει τα πόδια έξω από την περιοχή και το σώμα εντός, τότε δικαιούται να μπει στη φάση την ώρα που κτυπά ο εκτελεστής. Όταν τα πόδια είναι ξεκάθαρα μέσα τότε είναι παράβαση.

-Μέχρι τώρα όταν ήταν σουτ προς το γκολ και γινόταν χέρι τότε λέγαμε ότι είναι πέναλτι και κίτρινη. Τώρα η ΟΥΕΦΑ (όχι η ΦΙΦΑ) το άλλαξε. Τώρα είναι εξαίρεση να δοθεί κίτρινη κάρτα σε χέρι μέσα στην περιοχή. Τώρα για να δοθεί κίτρινη σε χέρι πρέπει να υπάρχει καθαρή πρόθεση να σταματήσει την μπάλα ο αμυνόμενος.

Written by Πάμπος Κυριάκου