Μου πήρε αρκετό χρόνο για να σκεφτώ πως θα ξεκινήσω το άρθρο μου και πως θα το αναπτύξω με σκοπό να καταφέρω να γράψω αυτά που θέλω και να καταλήξω σε αυτά που θέλω. Στο τέλος, με βοήθησαν όλοι όσοι ακόμη συνεχίζουν να αναφέρονται στον Πρόεδρο της Ομάδας μας Νίκο Κίρζη και να επιμένουν με μένος και με θράσος "χιλίων πιθήκων" να εγκαταλήψει την Προεδρική καρέκλα και τάχα... (άκουσον άκουσον) να πάει σπίτι του! Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν ικανοποιούνται ποτέ τους και εκμεταλλεύονται το κοινό αίσθημα της στιγμής για να μαζέψουν "Likes" και στιγμιαία συμπάθεια. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που αν κερδίσουν 3 εκατομύρια στο τζόκερ ίσως να μην χαρούν γιατί ο προηγούμενος κέρδισε 7 εκατομύρια. Θα κάνω αρχή με τα γεγονότα, μόνο έτσι θα αντιληφθούμε την έκταση του λάθος δρόμου που έχουν πάρει κάποιοι με την μηδενιστική κριτική, την απαράδεκτη αντίδραση και την ντροπιαστική αναφορά στον πρόεδρο την ημέρα της ήττας με την Καρμιώτισσα.

Έχω γράψει άρθρο στο παρελθόν αναφερόμενος ξανά στον Νίκο Κίρζη, και πως αδικεί τον εαυτό του επειδή είναι υποχρεωμένος να συνεργάζεται μόνο με το στενό φιλικό του περιβάλλον παρά να συνεργαστεί με τόσους επιτυχημένους επαγγελματίες στο χώρο, είτε αυτοί λέγονται managers, είτε λέγονται τεχνικοί διευθυντές, είτε προπονητές αλλά ακόμη και άτομα που να απαρτίζουν ένα πολύ ισχυρό Δ.Σ της εταιρίας που να υπάρχει πολυμορφία και να μπορεί να συζητά όλα τα θέματα και να παίρνονται συλλογικές αποφάσεις. Όλα τα πιο πάνω ήταν οι λόγοι που ο κόσμος της ομάδας αντέδρασε και ακούστηκε κι από τις τρεις κερκίδες του γηπέδου το υβριστικό σύνθημα εναντίον του προέδρου. Πραγματικά, ντράπηκα που είμαι Απολλωνίστας, ντράπηκα που βρίσκομαι σε εκείνο το σημείο και είμαι μάρτυρας αυτής της αποτρόπαιας και απαράδεκτης αντίδρασης εναντίον του. Αν με ρωτήσει κάποιος η αντίδραση και ο εκνευρισμός του κόσμου ήταν φυσικότατος και αναμενόμενος απέναντι στις εμμονικές στάσεις του πρόεδρου και στα σενάρια που ξέραμε όλοι πριν χρόνια. Από την άλλη όμως, να βρίσουν τη μάνα του; Την μάνα του; Είμαστε σοβαροί; Και είδα άτομα που τα θεωρούσα σοβαρά, με ευθυκρισία και αντικειμενικότητα να ξεκινούν να βρίζουν κι αυτά! Δεν το πιστεύω απλά, είμαι σίγουρος πως μετάνιωσαν για την αντίδρασή τους, μια αντίδραση που ήταν αναμενόμενη στα λάθη που συνέχιζε να κάνει ο πρόεδρος. 

Ιστορικό της... "έκρηξης" συναισθημάτων..

Δεν θα αναφερθώ στο ιστορικό ανάληψης της προεδρίας Νίκου Κίρζη και ούτε θα ξαναγράψω τα όσα πέτυχε αυτή η διοίκηση με επιστέγασμα την περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τα έχουμε πει, τα έχουμε χειροκροτήσει και τα έχουμε αναλύσει όλα ένα ένα. Ο Νίκος Κίρζης μετά από λίγους μήνες τη απόλυτης αποθέωσης και κατάκτησης του πολυπόθητου τίτλου του Πρωταθλήματος, γίνεται ο αποδιοπομπαίος "τράγος" και αιτία ξεσπάσματος των οπαδών, οι οποίοι αναγκάζονται να αντιδράσουν ακραία και με τρόπο που επιτέλους θα "αγγίξει" τον πρόεδρο Κίρζη μετά τα απανωτά και εγκληματικά λάθη όλης αυτής της χρονιάς που καλά καλά βρισκόταν στο μισό της. Δεν θα δικαιολογήσω το ντροπιαστικό σύνθημα που ακούστηκε εκείνη τη μέρα, ντράπηκα κι εγώ ο ίδιος, όμως ας σκεφτεί κάποιος από που πήγαζε. Απομακρύνθηκε ο προπονητής που έδωσε τον τίτλο στην ομάδα μας μετά από τόσα χρόνια για χάρη του PK99, ενός προπονητή που έγινε σύνθημα στα χείλη τόσων οπαδών, είτε σε αγώνα ποδοσφαίρου, καλαθόσφαιρας, γυναικείας πετόσφαιρας, γυναικείου ποδοσφαίρου! Φεύγει ο προπονητής... ΟΛΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ! 

Έρχεται ο ΚΛΕΦΤΗΣ του 2018 και "κουμπάρος του Λαρένα", ο άνθρωπος των στημένων παιχνιδιών και της συνωμοσίας που στέρησε τον κλεμμένο τίτλο από την ομάδα μας και μετά από λίγες μέρες ΚΑΙ το Κύπελλο με τις μεθοδεύσεις Λαρένα. ΠΑΛΙ ΣΙΩΠΑΜΕ ΟΛΟΙ για το καλό του ΑΠΟΛΛΩΝΑ.. η ομάδα όσο είχε ακόμη το στίγμα του Τσόρνι.. καταφέρνει να δείξει στο γήπεδο ότι είναι ένα σκληρό καρύδι (ματς με Ολυμπιακό) και καταφέρνει να ξεκινήσει τους ομίλους του Conference με πολύ

άσχημες εμφανίσεις, ενώ στόχος βεβαίως ήταν ο πρόκριση, ειδικά όταν ο μεγάλος ανταγωνιστής της ομάδας είναι ομάδα που έχει αποκλείσει η ΑΕΚ Λάρνακας δύο φορές. Ο ΚΛΕΦΤΗΣ λοιπόν δεν καταφέρνει κάτι, η ομάδα παρουσιάζει προβληματική ανάπτυξη ενώ οι ποδοσφαιριστές χάνουν την αυτοπεποίθησή τους. ΠΑΛΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΣΙΩΠΗΣΕΙ! Σιώπησε γιατί ησύχασε που μαζί του έφυγε και ο PK99.

Φεύγει ο ΚΛΕΦΤΗΣ, αναμένουμε κάποια πρόσληψη σοβαρού προπονητή και ανακοινώνεται ο κουμπάρος Μακρίδης με την ομάδα να γίνεται όλο και χειρότερη και να βγαίνει εκτός πλάνων σε ένα αγώνα με την Καρμιώτισσα, στο νέο στάδιο με την παρουσία αρκετών χιλιάδων, βλέπουμε κάποια Καρμιώτισσα να γυρίζει το παιχνίδι και να μας παίρνει τη νίκη. Ο Μαρκίδης ο οποίος είχε παρελθόν με τον Απόλλωνα, έφυγε για να πάει στον ΑΠΟΕΛ και μετά στην Ομόνοια, στη συνέχεια έφυγε στο εξωτερικό και όταν επέστρεψε πήγε ξανά στον ΑΠΟΕΛ (ενω τον ήθελε ο Απόλλωνας) και ήρθε όταν πλέον η καριέρα του είχε ουσιαστικά τελειώσει. Ε ναι, σίγουρα θα είχαν και γι αυτόν φυλαγμένα οι οπαδοί!

Όλα τα πιο πάνω τα έχω αναφέρει για να παρουσιάσω τη ψυχολογία του Απολλωνίστα που ενώ στάθηκε δίπλα στην ομάδα και στη διοίκηση, βρέθηκε στο τέλος να νιώθει προδομένος και αγανακτησμένος σε λάθη που μπορούσαν να αποφευχθούν από ένα πρόεδρο που κατάφερε να είναι ο πιο πετυχημένος όλων των εποχών έχοντας κατακτήσει 1 Πρωτάθλημα, 3 Κύπελλα, 3 Σούπερ Καπ και 5 προκρίσεις σε Ευρωπαικούς Ομίλους. Ξαναδιαβάστε τι έγραψα στην προηγούμενη πρόταση! Ένα πρωτάθλημα, τρία Κύπελλα και τρία σούπερ καπ! Οι μεγάλες χαρές ήταν βέβαια οι προκρίσεις σε ευρωπαικούς ομίλους και τα ατελείωτα ευρωπαικά ταξίδια. 

Για αυτούς που ζητούν να φύγει ο Κίρζης

Αντιλαμβάνεται κάποιος που ζητά να φύγει ο Κίρζης τι πραγμτικά σημαίνει η φυγή του; Προφανώς και νομίζει ότι με το που θα φύγει ο Κίρζης, θα έρθει άλλος και θα συνεχίσει να ηγείται του ίδιου οικοδομήματος όπως είναι αυτή τη στιγμή. Ξέρεται, σε μια ομάδα ένας νέος Πρόεδρος θα επιλέξει τον δικό του Γενικό Διευθυντή για την ομάδα και όλο το προσωπικό που θα θέλει να εργοδοτήσει και να περάσει τη φιλοσοφία του. Από το 2012 ο Νίκος Κίρζης προσέλαβε τον Γιώργο Παπαγιάννη ως Γενικό Διευθυντή και οργάνωσε μια ομάδα που απαρτιζόταν από Τμήμα Μάρκετινγκ, Λογιστήριο, Γραφείο Τύπου και Πολυμέσων, Τμήμα Ασφαλείας, Μπουτίκ και έχει υπό τη διοίκησή του τόσα άτομα που εργάζονται τόσα χρόνια με σταθερότητα και με όρεξη για την ομαδα μας. Ζητάμε δηλαδή να φύγουν όλοι οι οποίοι είναι έμπιστοι εργαζόμενοι του Νίκου Κίρζη, να αποχωρήσει ο Γενικός Διευθυντής, το Τμήμα Marketing το οποίο με αποτελεσματικές στρατηγικές έχει κάνει τον Απόλλωνα ένα "μαγαζί γωνία" για τον κάθε ενδιαφερόμενο χορηγό της ομάδας, μια οικονομική πολιτική που θα ζήλευαν όλοι οι πρόεδροι και μια μπουτίκ που ξέρει πως να προσελκύσει τον κόσμο και να προωθήσει τα προιόντα της. Υπάρχει ένα γραφείο τύπου οργανωμένο και άτομα που επιμελούνται των πολυμέσων που βγαίνουν προς τα έξω. ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ... ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ είναι εκείνα που έχουν αφεντικό τους το Νίκο Κίρζη και σε περίπτωση που αποχωρήσει από τον Απόλλωνα, σίγουρα κι αυτά θα ψάξουν το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα και δεν θα κάτσουν να παίξουν την καριέρα τους κορώνα-γράμματα υπό τις οδηγίες κάποιου που δεν θα εμπιστεύονται. Όλο αυτό το οικοδόμημα δεν χτίστηκε σε μια μέρα, χρειάστηκε ώρες εργασίας ατελείωτες, χρειάστηκε αγάπη γι αυτό έκαναν και κάνουν ακόμη.

Και οι δύο πλευρές νιώθουν πικραμένες..

Ο Πρόεδρος νιώθει πικραμένος και έχει δίκαιο! Ο κόσμος νιώθει προδωμένος και έχει δίκαιο! Ο Πρόεδρος πέτυχε τόσα πολλά αλλά όσα και να πετύχει δεν μπορεί να μείνει στο απυρόβλητο, ειδικά όταν ακολουθούν συνεχόμενα και εγκληματικά λάθη. Ο κόσμος στάθηκε ασπίδα στην ομάδα, σιώπησε για το καλό της ομάδας και απέδειξε ότι αγαπάει την ομάδα του αλλά δεν γίνεται να φτάνει στο σημείο να βρίζει τη μάνα του προέδρου! Για όνομα του Θεού, τη μάνα του ρε; Ο Πρόεδρος Κίρζης χρειάζεται άτομα γύρω του, όχι για να βάζουν χρήματα στην ομάδα, κυρίως για να συμβουλεύουν τον Πρόεδρο με αντικειμενικές απόψεις. Δεν πρέπει το περιβάλλον του Προέδρου να συμφωνεί πάντα μαζί του για να ικανοποιούν το συναίσθημα του. Απαιτείται ο Πρόεδρος να συνεργαστεί με επιτυχημένους επαγγελματίες του χώρου και να αντιληφθεί ότι με όσους συνεργάστηκε έχει κλείσει ο κύκλος τους. Ο κόσμος νιώθει ότι δεν τον υπολόγισε κανείς και έχει δίκαιο. 

Συμπέρασμα..

Που θέλω να καταλήξω; Αυτοί που φωνάζουν να φύγει ο Κίρζης, να καταλάβουν τι πραγματικά σημαίνει να φύγει ο Κίρζης και ποιος στην ουσία θα μας αναλάβει, ο οποιος δεν θα έχει το αίσθημα του οπαδού, του Απολλωνίστα και θα πονεί την ομάδα. Ο Πρόεδρος πρέπει να καταλάβει ότι δεν είμαστε απλοί θεατές που θα βλέπουμε και δεν θα μιλάμε, ο Απόλλωνας ανήκει στον κόσμο του και όλες οι αποφάσεις του Δ.Σ της διοίκησης επηρεάζουν το οπαδικό αίσθημα του κάθε Απολλωνίστα και δεν έχουν να διαχειριστούν απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα αλλά τα συναισθήματα μιας μεγάλης μάζας οπαδών που πολλές φορές δεν κοιμούνται τα βράδια όταν η ομάδα χάσει. Και φοβάμαι ότι αυτό το συναίσθημα είχε φτάσει σε πολύ έντονα επίπεδα για να αντιδράσει ο κόσμος όπως αντέδρασε. Ο κόσμος όμως πρέπει να καταλάβει ότι ο Νίκος Κίρζης σκοπό είχε και έχει να κάνει τον Απόλλωνα ακόμη πιο μεγάλο, ακόμη πιο δυνατό και ακόμη πιο δημοφιλή. Με τα λάθη του, τα σοβαρά του λάθη, τις εμμονές του που στο τέλος αν και αργά τις πληρώνει, την επιμονή του όμως να μεγαλώσει τη μεγάλη του αγάπη τον Απόλλωνα και να τον μετατρέψει σε μεγάλη Ευρωπαική επαγγελματική ομάδα, αλλά και με όλα αυτά τα άτομα που δουλεύουν στην εταιρία με τεράστια επιτυχία... ο Απόλλωνας θέλει ενότητα, θέλει ηρεμία και θέλει τον πρόεδρο του πίσω εκεί που ανήκει. 

Ο Νίκος Κίρζης ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ και σταματήστε τις ανοησίες. Ας σταματήσουν καποιοι να νομίζουν ότι είναι κορυφαίοι τεχνοκράτες και να κάνουν "μαθήματα" ποδοσφαιρικής διοίκησης στη "μετά Κίρζη εποχή" κιόλας. Δεν ξέρω αν τελικά ο Μπογκτάν καταφέρει να μας πάρει Ευρώπη, δεν ξέρω αν του χρόνου ο "Χαπίπι" θα ηγηθεί της ομάδας για να επιστρέψει η ομάδα σε τίτλους και ευρωπαικές διακρίσεις. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο προπονητής σε κάθε δημοσιογραφική διάσκεψη δηλώνει πόσο σημαντικό είναι να έχει τον πρόεδρο πίσω στην ομάδα. Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου καταλαβαίνει την πικρία του προέδρου αλλά αντιλαμβάνεται και τα μεγάλα του λάθη, όμως θέλει τον Νίκο Κίρζη να συνεχίσει στην ηγεσία του Απόλλωνα! Γι αυτό και πρέπει ο Πρόεδρος να επιστρέψει! Κι ας υπάρχουν αυτοί που φωνάζουν και ζητούν να φύγει. Πάντα υπήρχαν, πάντα θα υπάρχουν, πάντα ζητούσαν κάποιος να φύγει, είτε πρόεδρος, είτε παράγοντας, είτε υπάλληλος, είτε προπονητής είτε ποδοσφαιριστής. Υπάρχουν κι αυτοί μέσα στις ομάδες. Ο Απόλλωνας χρειάζεται ενότητα, είτε επιτύχει φέτος, είτε όχι! 

Ο Κίρζης νιώθει πικραμένος από τον κόσμο... κι ο κόσμος απ τον Κίρζη! Ο Απόλλωνας θέλει και τον πρόεδρο και τον κόσμο του κοντά!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Pos Team Pl SD Pts
1. ΑΠΟΕΛ 26 +38 59
2. ΑΡΗΣ 26 +32 56
3. ΑΕΚ 26 +18 52
4. ΠΑΦΟΣ FC 26 +28 50
5. ΟΜΟΝΟΙΑ 26 +19 49
6. ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ 25 +13 44
Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Blue Oranges Red

Body

Background Color
Text Color

Header

Background Color

Spotlight3

Background Color

Spotlight4

Background Color

Spotlight5

Background Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction