ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καλή Χρονιά στους απανταχούς Απολλωνίστες με Υγεία κι Ευτυχία.

Ο πρώτος αγώνας του 2023 πέρασε νικηφόρα για την ομάδα μας και έτσι στο νέο γήπεδο μετρούμε δύο στα δύο.

Το θετικό όμως από τον χθεσινοβραδυνό αγώνα, δεν είναι μόνο η νίκη, αλλά και η εμφάνιση, η οποία μπορεί να μην ήταν στο 100%, όμως θύμισε σε μεγάλο βαθμό Απόλλωνα.

Μοναδικό πρόβλημα ήταν η αστοχία.  Ευκαιρίες δημιουργήθηκαν, χάθηκαν όμως όχι γιατί ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν στη μέρα του, αλλά από καθαρά δική μας αστοχία.

Πάντως η ομάδα είχε πλάνο στο παιχνίδι της, έπαιζε σωστά σε όλες τις γραμμές και κυρίως στη γραμμή του κέντρου.

Είδαμε ένα Κολ από τα παλιά, ο οποίος πέραν από τα πολλά τρεξίματα μοίρασε και δύο ασίστ, είδαμε ένα Σαχάρ στα πολύ καλά του, ουσιαστικό χωρίς περιττές κινήσεις και ενέργειες.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι κάποιος ποδοσφαιριστής ήταν κακός, όμως έλειπε και πάλι το εύκολο γκολ, κάτι που θα μπορούσε να μας στοιχίσει, αν η Νέα Σαλαμίνα αξιοποιούσε έστω τη μια από τις δύο ξεκάθαρες ευκαιρίες που δημιούργησε.  Στη μια βέβαια ο τερματοφύλακας μας ενήργησε άψογα και μάζεψε τη μπάλα στο πλασέ του Φλοριάν Τολμές.

Αξίζει να σχολιαστεί και η παρουσία του Χέντι, ο οποίος δεν σκόραρε μεν, όμως είχε πολλά τρεξίματα και επιπλέον πολλές επιστροφές δίνοντας βοήθειες στους ποδοσφαιριστές του κέντρου.

Ορεξάτος παρουσιάστηκε και το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας ο Αμρ Ουάρντα, ο οποίος δεν πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής, στα λίγα λεπτά όμως που αγωνίστηκε, πρόλαβε να δείξει λίγο από τον καλό εαυτό του.

Ο Πίττας πέτυχε το πρώτο γκολ και θα μπορούσε για ακόμα τουλάχιστο ένα, ενώ πολύ σημαντικό είναι και το γκολ που πέτυχε ο Ντικινί, καθώς και ο τρόπος που το πέτυχε, κάτι που ελπίζουμε να τον βοηθήσει στη συνέχεια.

Η χθεσινή παρουσία της ομάδας μας, άφησε ενθαρρυντικά μηνύματα για τη συνέχεια, που εάν πραγματοποιηθούν ακόμα 2-3 ποιοτικοί ποδοσφαιριστές (κυρίως κάποιος που να έχει το εύκολο γκολ), τότε ίσως να αλλάξουν πολλά και η χρονιά να τελειώσει θετικά.  Τελικά, υπάρχει ακόμα ελπίδα.

Written by Πάμπος Αυγουστή