ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

(Το κέιμενο συνεχώς ανανεώνεται)

Είπε πολλά ο Πρόεδρος της ομάδας μας και για όλα τα οποία συμβαίνουν...

Αρχικά είπε..

Ο Πέτρος ήταν ο πιο στενός μου συνεργάτης στην ποδοσφαιρική εταιρία και ένας από τους μεγαλύτερους συντελεστές της πορείας της ομάδας τα τελευταία χρόνια, θα ήθελα να τον ευχαριστήσω εκ μέρους της εταιρίας και από μένα προσωπικά ένα μεγάλο ευχαριστώ και καλή σταδιοδρομία στη συνέχεια.

Όταν προσλάβαμε τον Νταβίντ Καταλά θέλαμε να αλλάξει η εικόνα στην ομάδα και να επανέλθουν οι επιτυχίες και η ομοψυχία στα αποδυτήρια και η ηρεμία στην ομάδα. Αυτό δεν το κατάφερε και ακόμη κι ο ίδιος το παραδέχτηκε ότι αυτό που έβλεπε και ο ίδιος δεν του άρεσε όσο αφορά την εικόνα της ομάδας και αυτό που μετρά στο τέλος είναι τα αποτελέσματα τα οποία δεν έρχονταν. Θα του ευχηθώ κι αυτού καλή σταδιοδρομία και να τονίσω ότι δεν είναι σε μόνο αυτό

Μας βρίσκει στην επόμενη μέρα με νέο προπονητή τον Κωνσταντίνο Μακρίδη. Ο Κωνσταντίνος είναι στη ομάδα εδώ και χρόνια από διάφορα πόστα, ξέρει καλύτερα απ όλους την ομάδα, ξέρει καλύτερα απ όλους κάθε γωνιά στο Κολόσσι αλλά και τις προσδοκίες όλων στο Κολόσσι. Μπορεί να μην έχει την εμπειρία αλλα είναι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον και ότι μπορεί να τα καταφέρει με το υλικό που υπάρχει, έχει τις δυνατότητες να το πετύχει.

Κατανοώ την απογοήτευση του κόσμου του Απόλλωνα, ξεκίνησε με ψηλές προσδοκίες, και ακόμη έχουμε βέβαια αλλά μόνο ενωμένος αυτός ο κόσμος μπορεί να πετύχει και να πετύχουμε πολλά. Αρχής γενομένης από το επόμενο παιχνίδι του Σαββάτου το οποίο ελπίζω να είναι και το τελευταίο ως γηπεδούχος στο Τσίρειο.

Σας φοβίζει η απειρία του Κωνσταντίνου Μακρίδη;

Να σας θυμίσω ότι είπα ότι ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει αυτά που υπάρχουν στην ομάδα, του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και ας μην ξεχνάμε ότι μεγάλες επιτυχίες προήλθαν από προπονητές με λιγότερη εμπειρία από αυτόν.

Για το μεταγραφικό σχέδιο του Ιανουαρίου..

Μέχρι χθες υπεύθυνος ήταν ο Πέτρος ο Κονναφής, πλέον αυτή την ευθύνη θα την έχει ο Κωνστνατίνος Μακρίδης και ξέρει πολύ καλά σε ποιους θα δώσει ευκαιρία και ποια είναι τα πλάνα του τα οποία θα αποφασίσει ο ίδιος.

Πισατεύετε στο πρωτάθλημα;

Αν δεν το πίστευα δεν θα έκανα αυτές τις κινήσεις, σε όλα τα χρόνια που βρίσκομαι στον Απόλλωνα αυτό κάναμε σε κάθε χρονιά και αυτό θα κάνουμε αυτή τη χρονιά. Περιμένω από κάποιους ποδοσφαιριστές ότι μπορούν να αποδώσουν ακόμη περισσότερα για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Για το πλεονέκτημα του γηπέδου..

Το γήπεδο είναι ένα όνειρο δικό μου αλλά και όλου του κόσμου του Απόλλωνα. Αυτό το οποίο λες θα μας δώσει τεράστιο πλεονέκτημα και θα ανακουφιστεί με τα ταξίδια στη Λευκωσία κυρίως στα Ευρωπαικά ενώ αγωνιζόμασταν στο χειρότερο γήπεδο της Κύπρου όπου είχαμε λιγότερους οπαδούς αναλογικά με άλλες ομάδες. Το πρώτο παιχνίδι βάσει υπολογισμών θα γίνει το Σαββατοκυρίακο 26-27 Νοεμβρίου.

Για τον προγραμματισμό του καλοκαιριού..

Θα ήταν πραγματικά απίστευτο και "φοητσιάρικο" με την τόση. Όσο αφορά τον προγραμματισμό θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι είμαι ευχαριστημένος με τον προγραμματισμό και κάποιοι ποδοσφαιριστές που ήρθαν δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα αν και η θέση του Απόλλωνα αυτή τη στιγμή είναι λίγο πλασματική και θα μπορούσε να είναι πιο ψηλά. Στόχος μας ήταν να κρατήσουμε τον κορμό της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα, αν και ορισμένοι από αυτούς δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα. Αλλά θα πρέπει να τονίσω ότι ευθύνη έχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας αλλά κι εγώ ο ίδιος.

Για το ότι δεν έγιναν υπερβάσεις..

Μάθαμε να αναφέρόμαστε σε υπερβάσεις που πέτυχαν όπως ο Γκαστόν Σανγκόι που ξέραμε τι φέρναμε και τι θα αγοράζαμε. Είχαμε και την περίπτωση του Μπίσεσβαρ που δεν πρόσφερε το παιδί. Έχουμε το μεγαλύτερο ρόστερ και δεν σήμαίνει πάντα ότι πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις για να ξοδεύσεις, αλλά αν υπήρχε κάποια καλή περίπτωση υπέρβασης θα το έβλεπα θετικά.

Για την κατηγορία ότι έχει εφησυχαστεί και δεν ακολουθεί ένα μοντέλο τύπου Πάφου..

Να ακολουθήσω ένα μοντέλο που για τόσα χρόνια που ακολουθεί δεν έχει καταφέρει να πάει Ευρώπη; Ποιο είναι το μοντέλο της Πάφου; Δεν με ενδιαφέρει ούτε πως δουλεύει η Πάφος ούτε πως δουλεύει ο Άρης, έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο, είναι πολύ συμπαθείς οι ομάδες. Όταν υπάρχουν κάποιες αποτυχίες κάποια φορά θα πρέπει να κάνεις τον απολογισμό σου για να βελτιωθείς. Δεν σημαίνει ότι επειδή αυτή τη στιγμή οι δύο ομάδες αυτές κάνουν μια καλή φετινή πορεία θα πρέπει να τους μιμηθούμε. Εώ βλέπω πως θα βελτιωθεί η δική μου ομάδα.

Για τον Τσόρνιγκερ

Ο κ. Τσόρνιγκερ επέμενε πάνω σε κάποια πράγματα και εφόσον επέμενε, ούτε εγώ ούτε ο Πέτρος περιμέναμε να αλλάξει. Του προπονητή μετά το πρώτο παιχνίδι με την Μακάμπι του είπα ότι περίμενα εδώ και καιρό τον χωρό των τελειοφοίτων για να πάω με ωραία ρούχα και όταν ήρθε εκείνη η μέρα πήγα στο χορό γυμνός. 

Ο προπονητής ήθελε ομάδα και όχι παίχτες. Προβλήματα υπήρχαν και πέρσι γι αυτό και δεν κάναμε νίκη για τρεις μήνες. Ήρθαμε κοντά όλοι, έκανε κι αυτός αλλαγές όπου του έδωσαν νίκες και το πρωτάθλημα. Ανταυτού δεν το συνέχισε και επέμενε στο ίδιο μοτίβο. Ο κύριος Τσόρνιγκερ έκανε προετοιμασία από τις 30 Ιουνίου και ο Κωλ ξεκίνησε προετοιμασία στις 11 Ιουλίου ενώ είχε το πρώτο παιχνίδι στις αρχές Αυγούστου. Επαναλαμβάνω, δεν θέλω να συνεχίσω να μιλώ για ένα προπονητή που γράφτηκε στην ιστορία και κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Ο κύριος Καταλά ήθελε να παίξει πολύ διαφορετικά απ ότι έπαιζε ο κύριος Τσόρνιγκερ και προσπαθήσαμε να προσαρμόσουμε την ενίσχυση της ομάδας τις τελευταίες μέρες με τον τρόπο που αγωνίζεται ο Καταλά και δυστυχώς δεν άλλαξε αυτά που έπρεπε στα 18 παιχνίδια. 

Για την οικονομική κατάσταση στην ομάδα..

Νομίζω αρκετά καλά, όπως τόσα χρόνια έτσι και φέτος είμαστε πολύ καλά και όλοι είμαστε ευχαριστημένοι.

Δεν έχουμε αποφασίσει για το μοντέλο που θα ακολουθήσουμε ακόμη κι αν θα έχουμε τώρα νέο τεχνικό διευθυντή.

Για το πόση πίεση βάζει ο αριθμός των 7000 διαρκείας.

Μας γεμίζει ευθύνη για τα 7000 διαρκείας αλλά η πίεση ήταν μεγαλύτερη με λιγότερα διαρκείας.

Για την μειωμένη χωριτικότητα και το αυξημενο κόστος του γηπέδου..

Πρέπει να είμαι από τους λίγους που παρακολουθούν την όλη διαδικασία από το 2013. Έγινε προηγουμένως το κούρεμα και στη συνέχεια πήγαμε στο Προεδρικό. Ο Πρόεδρος είπε ότι ήθελε να κάνει για τη Λεμεσό, ένα γήπεδο για να μείνει στηνπόλη και μιλάμε ότι αυτό συνέβηκε πριν 10 χρόνια, όπου αναφέρθηκε περίπου στις 10-15 εκατομύρια. Κι αυτό γιατί η μελέτη που είχε κάνει η ΑΕΛ και ο Άρης ήταν γύρω στα 17 εκατομύριο. Όταν μπήκαμε κι εμείς προσπαθήσαμε να αλλάξουμε πράγματα όσο μπορούσαμε και καταλήξαμε σε αυτό το ποσό. Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για το χτίσιμο του γηπέδου. Η χωρητικότητα του σταδίου ήταν 12900 αλλά με καρέκλες με πολύ μικρότερες ακόμη και με αυτές του Τσιρείου. Με τις προδιαγραφές της UEFA έπρεπε να αλλαχθούν τα καθίσματα και να γίνουν κάποιοι διάδρομοι και θέλαμε ο κόσμος να έρχεται άνετος και ασφαλής και εξού και η μείωση της χωρητικότητας. Αν ξεκινούσαμε σήμερα αυτή τη μελέτη θα ήταν διαφορετικά αλλά να μην στεκόμαστε μόνο στα αρνητικά και να μην δίνουμε σημασία στα θετικά.

Αν τέθηκε θέμα για πρόωρες αποδεσμεύσεις..

 Όχι

 

 

 

Written by Πάμπος Κυριάκου