ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Παγκύπριο πρωτάθλημα με την ΕΝΠ, και χωρίς να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες, αρχικά δέχτηκε γκολ από τον Ονισήφορο Ρουσιά που χάρη στο VAR ακυρώθηκε ενώ στο 25' ο Απόλλωνας με σέντρα του Καμπράλ και λάθος του αμυντικού της Ένωσης πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα με τον Χεντί.

Στη δεύτερη αγωνιστική η ομάδα μας ταξίδευσε στο Γλαύκος Κληρίδης για να αγωνιστεί με τη Δόξα Κατωκοπιάς και με γκολ του Ρομπέρζ στο 73' έλυσε τον "γόρδιο δεσμό" που φαινόταν να μην λύνεται βάσει των λιγοστών φάσεων που βρήκε η ομάδα στον αγώνα.

Τρίτη αγωνιστική και η ομάδα μας θα βρεθεί πίσω στο σκορ με την Ομόνοια στο Τσίρειο.... δημιουργεί κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτυ του Πίττα στο 45, όμως στην επανάληψη χωρίς ουσιαστικά άλλες φάσεις πέραν δύο, ο Απόλλωνας από κόρνερ πετυχαίνει το 1-1 και κεφαλιά του Πίττα ενώ λίγη ώρα αργότερα ο Ζράντι με ένα εκπληκτικό σουτ κάνει το 1-2 και δίνει τη νίκη στην ομάδα μας.

Τέταρτη αγωνιστική και η ομάδα μας αγωνίζεται στο Αμμόχωστος με τη Νέα Σαλαμίνα, ένα ματς που διαχρονικά δεν είχε πολλές φάσεις, η ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ και ισοφάρισε με πέναλτυ του Πινακά στο 41'. Στην επανάληψη η ομάδα μας δεν μπορούσε να φτιάξει προυποθέσεις για ευκαιρίες μέχρι την εκπνοή που ο Χάρης Μαυρίας βρήκε τη μοναδική ευκαιρία της ομάδας η οποία ήταν και κλασική!

Πέμπτη αγωνιστική και η ομάδα μας αγωνίζεται με την Πάφο σε ένα αγώνα με εξίσου λίγες ευκαιρίες, παιχνίδι τακτικής χωρίς φάσεις όπου με μια μακρινη μπαλιά του Βαλακάρι ο Ζάιρο άνοιξε το σκορ για την Πάφο. Με την Πάφο να βρίσκει κλασικές ευκαιρίες τόσο στο 1ο Ημίχρονο όσο και στο 2ο, ο Απόλλωνας κατάφερε να σκοράρει το γκολ της ισοφάρισης στο 65' με τον Βα και στη συνέχεια οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βρουν τρόπο να πάρουν τον αγώνα αλλά με λιγοστές ευκαιρίες (η Πάφος πιο ξεκάθαρες) προσπάθησαν να πάρουν στο τέλος τη νίκη αλλά έμειναν στο 1-1.

6η αγωνιστική με Ανόρθωση, η ομάδα μας αρκέστηκε στο να αμυνθεί καλά και να αντέξει την πίεση της Ανόρθωσης που ήθελε διακαώς τη νίκη, όμως οι αντεπιθέσεις της ομάδας μας έδωσαν την ευκαιρία να χαθεί μια τεράστια ευκαιρία στο 1ο ημίχρονο με τον Χεντί, ενώ στο 2ο ημίχρονο ο Ντιγκινί σημάδεψε το δοκάρι, ο Πίττας σκόραρε και λανθασμένα του ακύρωσαν το τέρμα και στο τέλος ο Απόλλωνας πήρε το τρίποντο.

Χθεσινό ματς με Άρη στο Τσίρειο, ο συμπολίτης γνωρίζει ότι η ομάδα μας προέρχεται από συνεχή παιχνίδια και ποιοι ποδοσφαιριστές είναι δυνατό να κουραστούν, αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι του Άρη οι οποίοι πίεσαν ασφυκτικά την ομάδα μας και κατάφεραν να μας κερδίσουν με 0-3 ενώ αρκετά μπορεί να ήταν διαφορετικά όταν στο 1ο ημίχρονο ο Χεντί έδινε την μπάλα στον Πίττα αντί να πλασάρει ή το σουτ του Ζράντι δεν σταματούσε στο δοκάρι ή ακόμα ο Γιούστεν δεν κατάφερνε να χάσει την μπάλα από μπροστά του και να τον προλάβει ο αντίθετος τερματοφύλακας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Από τα πιο πάνω 7 παιχνιδια, έχουμε πετύχει 6 γκολ και έχουμε δεκτεί 6, κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη και δεν μπορεί να βγει οργανωμένα μπροστά να δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις για τον αντίπαλο. Δεν φτιάχνει πολλές ευκαιρίες σε κάθε αγώνα και καλούνται παίχτες "κλειδιά" να λύσουν τον γρίφο και να πάρουν τους 3 βαθμούς. Σε 7 παιχνίδια πρωταθλήματος ο Απόλλωνας κατάφερε μόνο στον αγώνα με την Ομόνοια στο Τσίρειο να πετύχει 2 γκολ, ενώ πέραν των 3 γκολ που δέκτηκε από τον Άρη, δέχτηκε επίσης γκολ από Ομόνοια, Πάφο και Σαλαμίνα.

Δεν είναι η καλύτερη αναλόγία σε 7 αγώνες να πετυχαίνεις 6 γκολ και καλείται ο Νταβίντ Καταλά να βρει τρόπους η ομάδα να είναι πιο δημιουργική, πιο επιθετική και να έχει πλάνο στο παιχνίδι, να σταματήσει η ομάδα να αρκείται με αντεπιθέσεις αλλά να επιτείθεται με ρυθμό και ένταση μέχρι να πετύχει το σκοπό της. Έχουν εντοπιστεί και συγκεκριμένες επιλογές του προπονητή οι οποίες με την κάθε διάταξη που επιλέγει δεν ταιριάζουν, σε σημείο να δημιουργούν ζημιά στην ομάδα αντί να τη βοηθήσουν. Σίγουρα ευθύνη έχουν και οι ποδοσφαιριστές που είτε βρίσκονται στην ενδεκάδα είτε βρίσκονται στον πάγκο, να αντιληφθούν ότι πρέπει να έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση ενώ γενικότερα θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να παραμεινουν ως επιλογές του προπονητή, προσπάθεια που είναι η ώρα να τη δείξουν πριν να είναι αργά.

Ο Απόλλωνας χρειάζεται να δουλέψει υπερβολικά στο θέμα της ανάπτυξης, στο Passing Game και να αποφεύγει τα λάθη στην άμυνα τα οποία σε κάθε αγωνιστική φαίνονται να είναι παιδικά σε περίπτωση που οι ποδοσφαιριστές δεχτούν πίεση από τον αντίπαλο και ευτυχώς που δεν τα πληρώνει η ομάδα μας με γκολ. 

 

Written by Πάμπος Κυριάκου