Ξεκινούν τη λειτουργία τους για την περίοδο 2020-2021 οι ακαδημίες μπάσκετ της Απόλλων Καλαθόσφαιρα Λτδ και η υπεύθυνη ακαδημίας και βοηθός προπονητή, κ. Κάλια Παπαδοπούλου μας μιλά για τις βάσεις τις οποίες το Διοικητικό Συμβούλιο της Λεμεσιανής ομάδας έθεσε μαζί με την βοήθεια και συμβολή μιας καταρτισμένης ομάδας από προπονητές και ειδικούς στο κομμάτι του μπάσκετ.

Παιδιά ηλικίας 5-17 ετών, περιμένουν για να τους μυήσουν στα μυστικά του μπάσκετ, να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση και να τους εμφυσήσουν τις αρχές του ευ αγωνίζεσθε.

Οι εγγραφές για όλα τα τμήματα έχουν ήδη ξεκινήσει και μετράμε μέρες πλέον πριν την επιστροφή στα γήπεδα.

Λίγα λόγια από την υπεύθυνη ακαδημιών μας και προπονήτρια Κάλια Παπαδοπούλου σχετικά με τις Ακαδημίες του Απόλλων Λεμεσού.

Στον Απόλλων Λεμεσού πορευόμαστε με συγκεκριμένη φιλοσοφία στο πως θα αναπτυχθεί το παιδί στο άθλημα, με ανθρώπους στη διοίκηση που έχουν όραμα και θέληση. Θέλουμε το παιδί να γίνει πρώτα απ’ όλα σωστός και υγιής αθλητής και να κατανοήσει τα ιδανικά του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθε.

Ο αθλητισμός συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη του παιδιού τόσο σωματικά όσο και πνευματικά «Νους υγιής εν σώματι υγιή» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Όταν λοιπόν το παιδί αποφασίσει ότι θέλει να ασχοληθεί με ένα άθλημα και στη περίπτωση που συζητάμε το μπάσκετ, ο γονιός πρέπει να είναι σε θέση να επιλέξει τη «καλύτερη ομάδα» για το παιδί του, όχι με γνώμονα την δυναμική ή τον πρωταθλητισμό, αλλά με κριτήρια του τύπου:

Θέλω το παιδί μου να αθληθεί σωστά η να κάνει μαζικό αθλητισμό;
Θέλω το παιδί μου να το προπονούν καταρτισμένοι προπονητές;
Θέλω η ομάδα που παίζει το παιδί μου να δίνει προτεραιότητα στις Ακαδημίες;
Και τα τρία αυτά στοιχειά θεωρώ η ομάδα του Απόλλων Λεμεσού τα έχει.

Δίνοντας προτεραιότητα στις ακαδημίες και όχι μόνο στα αντρικά τμήματα προσφέρουμε στον γονέα και φυσικά στα παιδιά, ένα ολοκληρωμένο πακέτο το οποίο αποτελείται από διπλωματούχους προπονητές, γυμναστές και διατροφολόγους, με σωστό προγραμματισμό σε ότι αφορά τον αριθμό των προπονήσεων και τον αριθμό των παιδιών ανά τμήμα. Επιδιώκουμε στην προπόνηση το κάθε παιδί να έχει συνεχή επαφή με τη μπάλα και όχι να κάθεται να παρακολουθεί από το πάγκο.

Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να εμπιστεύονται τον προπονητή, γιατί αυτός θα τους εμπνεύσει, θα τους κάνει να αγαπήσουν το άθλημα και θα διαμορφώσουν τον αθλητικό τους χαρακτήρα και όχι μόνο.

Οι ακαδημίες του Απόλλωνα είναι δίπλα σε όλα τα παιδιά του με πρωταρχικό στόχο τα παιδιά να ευχαριστιούνται το μπάσκετ αλλά ταυτόχρονα να φτιάξουν χαρακτήρα που να διέπεται από αρχές και αξίες όπως η συνεργασία, η πειθαρχία, η κοινωνικότητα και η ομαδικότητα! 

Κλείνοντας θα ήθελα να δώσω μια συμβουλή στα νέα παιδιά:

«Να αγαπάνε αυτό που κάνουν. Να σέβονται τον εαυτό τους και τους συμπαίκτες τους. Είμαστε σε μια εποχή που πολύ εύκολα μπορεί να χάσουμε τις ισορροπίες μας και  ξεφύγουμε από τους στόχους νομίζοντας ότι είμαστε κάποιοι, γιατί μας αναφέρει ένα site ή μας δείχνει το Instagram. Τα παιδιά πρέπει να είναι ισορροπημένα, σεμνά, ταπεινά, να δουλεύουν με τους προπονητές τους. Είναι το πιο σημαντικό από όλα , ίσως και πιο σημαντικό από το αγωνιστικό. Αν δεν το έχεις αυτό, ίσως να μην μπορέσεις να φτάσεις σε ψηλό επίπεδο. Είναι σημαντικό να διέπεσαι από σωστές αρχές να έχεις ακέραιο χαρακτήρα και να είσαι σεμνός ανάμεσα σε ένα σύνολο.»

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς και τα παιδιά που βρίσκονται συνειδητά στις ακαδημίες μας. Υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι και πιο συνεργάσιμοι για σας και τα παιδιά σας και ότι η καινούργια αγωνιστική χρονία θα μας δώσει δυνατές και μοναδικές μνήμες.

Για πληροφορίες σχετικά με τις Ακαδημίες Μπάσκετ Απόλλων, στο τηλέφωνο 99530119