ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν είμαστε σε θέση να πούμε καθαρά αν το γκολ της Νέας Σαλαμίνας ήταν έγκυρο ή όχι αλλά είμαστε σίγουροι ότι η εικόνα που δόθηκε από τη Cytavision ως η εικόνα που επιβεβαίωνε την απόφαση του επόπτη να μετρήσει το γκολ είναι εντελώς λανθασμένη γιατί παρασέρνει η λήψη της και θα το δικαιολογήσουμε. Το VAR θα πρέπει να δικαιολογήσει την απόφαση του με νέα εικόνα γιατί αυτή που έχει παρουσιάσει (αν την έχει παρουσιάσει) είναι λανθασμένη.

Από πότε η εικόνα που εξετάζεται αν πέρασε τη γραμμή ή όχι λαμβάνεται τη στιγμή που η μπάλα βρίσκεται στον αέρα; Και πριν αμφισβητήσει κανείς για το που βρίσκεται η μπάλα να θυμίσουμε ότι για να βρίσκεται μια μπάλα στο έδαφος θα πρέπει και η σκιά της να εφάπτεται με την ίδια την μπάλα. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία η σκιά της μπάλας βρίσκεται πάνω στη γραμμή (δύο είδωλα από δύο προβολείς) και ΔΕΝ ΕΦΑΠΤΕΤΑΙ με την μπάλα, πράγμα που σημαίνει ότι η μπάλα βρίσκεται στον αέρα και όχι στο έδαφος.

Η δεύτερη εππισήμανση για τη φωτογραφία είναι πως όπως και το δοκάρι αλλά και όποια άλλα αντικείμενα, η σκιά τους ξεκινά από το σημείο που ούτως ή άλλως βρίσκεται τπ συγκεκριμένο αντικείμενο, θα δούμε ότι η σκιά της μπάλας (και τα 2 είδωλα) ξεκινούν από σημείο που σίγουρα ΔΕΝ είναι εντός της γραμμής και σίγουρα η μπάλα δεν έχει περάσει όλη τη στιγμή που έχει σταματήσει η εικόνα.

Με άλλα λόγια, ας μας δώσουν μια άλλη πιο πειστική εικόνα για το γκολ και θα θέλαμε να θέσουμε ένα ερώτημα, αν ο βοηθός δεν έδειχνε γκολ, θα αποφάσιζε το VAR ότι τελικά πρέπει να μετρήσει; Αμφιβάλλουμε! 

Written by Πάμπος Κυριάκου