ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο με την κούραση και τις επιλογές που θα είχε ο Νταβίντ Καταλά στο Αμμόχωστος όμως το 1-1 αφήνει την ομάδα απογοητευμένη από το αποτέλεσμα αφού πέραν του ότι απώλεσε 2 βαθμούς μέσα στο Αμμόχωστος έχασε στο 92ο λεπτό απίστευτη πραγματικά ευκαιρία να πάρει αυτό που δικαιούταν στο παιχνίδι, τη νίκη, με τον Μαυρία να μην καταφέρνει να σπρώξει απλά την μπάλα στα δίκτυα από την πάσα του Αλεσάμι.

Η ομάδα μας ξεκίνησε πιο απαιτητική τον αγώνα, πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό και είχε τον έλεγχο, την κατοχή και έπαιρνε τις πρωτοβουλίες αλλά δίχως να καταφέρνει να κάνει μεγάλες φάσεις στην αντίπαλη περιοχή αλλά ήταν θέμα χρόνου να γίνει αυτό. 

Αντίθετα στη ροή του αγώνα, η Νέα Σαλαμίνα στην πρώτη φάση πυ έφτιαξε και με ένα σουτ του Χουάν Φελίπε στο 21ο λεπτό, πήρε το προβάδισμα όταν η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και βγήκε έξω, ο επόπτης έδειξε γκολ το οποίο επικύρωσε το VAR δίχως να μας δείξουν την επόισημη επικύρωση.

Κάπου εκεί η ομάδα επηρεάστηκε ψυχολογικά και έριξε για λίγο την απόδοσή της όμως δεν άργησε να ξαναπάρει μπρος και να φτάνει στην αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις για την ισοφάριση και στο 31' μια καλή ευκαιρία από τον Γιόστεν μέσα στη μεγάλη περιοχή και το σουτ του πέρασε άουτ, ενώ ο Σαχάρ μπερδεύτηκε στο ύψος της μικρής περιοχής στο 37' όπου μπορούσε να μην χάσει τον έλεγχο της μπάλας και αν γίνει απειλητικός για την αντίπαλη περιοχή.

Η ομάδα μας δικαιώθηκε με την ανωτερότητα της στον αγωνιστικό χώρο και στο 39 ο Γιόστεν κέρδισε πέναλτυ σε ανατροπή του Κατσικά και ο Δημητρης Πινακάς από τα 11 βήματα έκανε το 1-1 φέρνοντας έτσι το παιχνίδι στα ίσα.

Στην επανάληψη οι αντίπαλοι θέλησαν να πιέσουν για να εκμεταλλευτούν την κούραση της ομάδας μας όμως οι παίχτες του Νταβίντ Καταλά ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν για να κρατήσουν μακρυά τους επιθετικούς της Νέας Σαλαμίνας και με τις αλλαγές των Ρέθιο και Χάμπο ηρέμησε το παιχνίδι της ομάδας στη μεσαία γραμμή ενώ μπορούσε πλέον η ομάδα να κατέβει με αξιώσεις και οργανωμενα στην αντίθετη περιοχή.

Το παιχνίδι κύλησε με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να φτιάξουν ευκαιρίες, αφενός η ομάδα μας λόγω κόπωσης και αφεταίρου οι αντίπαλοι λόγω σωστής παράταξης των ποδοσφαιριστών μας, μέχρι το 85 όπου οι αντίπαλοι έμειναν με 10 ποδοσφαιριστές μετά από αποβολή του Ντιακιτέ σε βίαιο μαρκάρισμα στον Πίττα.

Το σημείο που θα μπορούσε να κρίνει τον αγώνα όμως ήταν η κραυγαλέα ευκαιρία στο 92ο λεπτό όταν ο Μαυρίας μόνος του από ένα μέτρο πριν τη γραμμή, χωρίς αντίπαλο και χωρίς τερματοφύλαα αιφνιδιάστηκε και έχασε μια μοναδική ευκαιρία να πάρουμε το διπλό αλλά δυστυχώς πέρασε ανεκμετάλλευτη και έτσι οι δύο ομάδες πήραν από ένα βαθμό ή καλύτερα η ομάδα μας άφησε 2 βαθμούς στο Αμμόχωστος

Written by Πάμπος Κυριάκου