ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γρίφο αποτελούν οι επιλογές του Νταβίντ Καταλά ενόψει του αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα στο Αμμόχωστος (19:00) όπου οι επιλογές του θα εξαρτηθούν κατά μεγάλο βαθμό από τις επιστροφές ποδοσφαιριστών που ίσως έχει για το σημερινό παιχνίδι.

Και λέμε ίσως γιατί είναι πιθανό το πιο αισόδοξο σενάριο μέχρι και το πιο απαισιόδοξο, δηλαδή να επιστρέψουν Χεντύ, Νταμπό, Ντιγκινί και Βα και το πιο απαισιόδοξο να μην είναι σε επαρκή επίπεδο ετοιμότητας κανείς απ τους προαναφερθέντες. 

Νοουμένου ότι μεσολαβεί ανάπαυλα για Εθνικές Ομάδες ο Καταλά δεν θα ρισκάρει λογικά κανένα από τους πιο πάνω (όπως ούτε και τον Ζράντι) και θα πάει στο Αμμόχωστος με το υπάρχων υλικό (αξιοποιόντας ΚΑΙ τους Πινακά - Μαυρία - Ρέθιο) για να καταφέρει να φύγει με το πολυπόθητο διπλό από μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα για την ομάδα.

Κάτω από τα δοκάρια θα ξεκινήσει ο Γιοβάνοβιτς έχοντας ως κεντρικούς αμυντικούς τους δύο Γάλλους, δίχως να αποκλείεται να δώσει ανάσα στον Ρομπέρζ αν σκεφτεί κανείς ότι μεσολαβούν παιχνίδια με την Εθνική ομάδα. Σε τέτοια περίπτωση τη θέση του θα πάρει ο Βουκασίν Γιοβάνοβιτς.

Στα αριστερά Αλεσάμι και δεξιά εκτός συγκλονιτικού απροόπτου θα κάνει την επανεμφανισή του ο Χάρης Μαυρίας ενώ στη μεσαία γραμμή Κωλ, Ρέθιο, Χάμπος, Ντανίλο και Σαχάρ διεκδικούν 3 από τις 5 θέσεις με τους Πινακά, Πίττα και Γιόστεν να δείχνουν να είναι οι επικρατέστεροι για την επιθετική αιχμή της ομάδας, έχοντας τον Ογκεντά ως τη μοναδική εναλλακτική στην επίθεση. 

Υπάρχουν βέβαια σκέψεις για τοποθέτηση του Πιανακά στην κορυφή μαζί με Γιόστεν δεξιά και τοποθέτηση του Χαμάς στα αριστερά αφήνοντας έτσι Πίττα και Ογκεντά στον πάγκο για να πάρουν ανάσες. Λογικά θα προτιμήσει οι επιλογές στον πάγκο να είναι αξιόπιστες, επομένως θα τοποθετήσει ποδοσφαιριστές που δεν είναι σίγουρη η απόδοσή τους (Πινακάς - Γιόστεν) για να μπορέσει να τοποθετήσει πιο αξιόπιστες λύσεις στη συνέχεια οι οποίες χρειάζονται επειγόντως ανάσες και να μην κινδυνεύσουν με τραυματισμό σε μια περίοδο που υπάρχει τεράστιος προβληματισμός για τις συνεχείς απουσίες λόγω μυικών τραυματισμών.

Written by Πάμπος Κυριάκου