ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κακά τα ψέματα, αν και δεν υπάρχουν "Μετά Χριστώ Προφήτες", ήταν δύσκολο με τους ποδοσφαιριστές που είχε διαθέσιμους η ομάδα μας να καταφέρει να παρουσιάσει ένα επιθετικό σχήμα που θα μπορούσε να επιβληθεί στην Ουκρανική Ντνίπρο.

Με εμφανή την επιθετική μας ανεπάρκεια λόγω των απουσιών Χεντί, Νταμπό, Ντιγκινί, Βα, Ζράντι και τους Ογκεντά-Γιόστεν στον πάγκο, ο μοναδικός επιθετικογενής ποδοσφαιριστής που βρισκοταν στην ενδεκάδα ήταν ο Πίττας ο οποίος σε ακόμη ένα παιχνίδι ήταν ο κορυφαίος της ομάδας μας παρά την ήττα 1-3. Οι Ουκρανοί έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, ωραίες εναλλαγές της μπάλας, δημιουργικοί επιλέγοντας πότε να επιτεθούν από τον άξονα και πότε από τα πλάγια, ενώ η ομάδα μας προσπαθουσε να αναγνωρίσει το παιχνίδι το παιχνίδι των Ουκρανών μένοντας σε παθητικό ρόλο δίχως να μπορεί να γίνει επικίνδυνοι μπροστά.

Θα πρέπει να πούμε ότι οι "χημείες" συνεχίστηκαν από τον προπονητή της ομάδας μας, τοποθετώντας τον Σαχάρ ως δεξί εξτρέμ και τον Μπα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο της ομάδας Ιωάννη Πίττα. Να σημειώσουμε ότι οι μοναδικοί επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές πέραν του Πίττα, Ογκεντά και Γιόστεν βρίσκονταν στον πάγκο. Δυστυχώς η ομάδα μας δεν είχε πλάνο, ούτε ρυθμό αλλά ούτε και συγκέντρωση τέτοια που να μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό των Ουκρανών και ως αποτέλεσμα βρέθηκε πίσω στο σκορ με την πρώτη επιθετική ενέργεια της Ντνίπρο όπου με ενα όμορφο συνδυασμό ο Ραπτσίνσκι βρέθηκε προ της γραμμής όπου απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίκτυα.

Δίχως αντίδραση από την ομάδα μας, οι Ουκρανοί συνέχισαν να είναι καλύτεροι και κατάφεραν να σημειώσουν άλλα δύο γκολ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (το ένα από θέση οφσάιντ) οδηγώντας έτσι την ομάδα τους στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 0-3 ενώ η ομάδα μας με άλλους δύο τραυματίες (Μπα και Φιλιώτη) πήγε στα αποδυτήρια με δύο αναγκαστικές αλλαγές.

Στο δεύτερο ημιχρονο η ομάδα μας αρκετά πιο βελτιωμένη, προσπάθησε να επιστρέψει στον αγώνα και οι αλλαγες των Ντανίλο Σπόλιαριτς και Γιόστεν βοήθησαν στο να γίνει πιο επιθετική αλλά όχι σε σημειο ποθ να είναι ικανή να αλλάξει τα εις βάρος της δεδομένα και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με 0-1 με τον Ιωάννη Πίττα μετά από όμορφη μακρινή πάσα του Χάμπου. 

Μετά το 1-3 υπήρχε εναλλαγή από τη μια εστία στην άλλη με αρκετές φάσεις και στις δύο εστίες με τους Ουκρανούς να παίρνουν τον αγώνα με 1-3, το μισό εκατομμύριο της νίκης και τη δεύτερη θέση στον όμιλο αφήνοντας τον Απόλλωνα στην 4η θέση μαζί με τη Βαντούζ και με ένα βαθμό.

Written by Πάμπος Κυριάκου