ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Το Τμήμα Διαιτησίας της ΚΟΠ, θα προχωρεί, εκεί όπου κρίνει σκόπιμο, σε εβδομαδιαία φάση, σε ανάλυση και επεξήγηση φάσεων για καλύτερη κατανόηση των  αποφάσεων των διαιτητών και του VAR , της εφαρμογής των κανονισμών διαιτησίας και του πρωτοκόλλου του VAR.

Για τρίτη αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta, γίνεται επεξήγηση των ακόλουθων φάσεων:

Απόλλων – Ομόνοια, έλεγχος VAR για πέναλτι υπέρ της Ομόνοιας στο 10ο λεπτό. 
Αρχική απόφαση διαιτητή: Όχι πέναλτι.
VAR: Δεν έκανε παρέμβαση
Επεξήγηση:  Ο επιτιθέμενος ποδοσφαιριστής ένιωσε ότι τον ακούμπησε ελαφρώς ο αμυνόμενος και προσπάθησε να κερδίσει πέναλτι, πέφτοντας εύκολα στον αγωνιστικό χώρο. Ο διαιτητής έκρινε πως δεν ήταν παράβαση. Έγινε έλεγχος της φάσης από το VAR και σωστά δεν έγινε παρέμβαση, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του VAR.

VIDEO Πέναλτυ ζητά η Ομόνοια 

Απόλλων- Ομόνοια, πέναλτι υπέρ της Ομόνοιας στο 11ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Πέναλτι.
VAR: Δεν έκανε παρέμβαση
H σωστή απόφαση: Το VAR έπρεπε να κάνει παρέμβαση, να καλέσει το διαιτητή σε on field review και να μην δοθεί το πέναλτι.
Επεξήγηση: Ο επιτεθέμενος ποδοσφαιριστής μπαίνει μπροστά στον αμυνόμενο ποδοσφαιριστή, κάνει ένα άλμα και αρχίζει να πέφτει. Ο αμυντικός που ήταν πίσω του δεν υπέπεσε σε οποιαδήποτε παράβαση. Λανθασμένα ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Το VAR έκανε έλεγχο στη φάση και λανθασμένα δεν έκανε παρέμβαση. Αυτού του είδους πέναλτι δεν είναι αποδεκτό να δίνονται και η παρέμβαση από το VAR είναι απαραίτητη.

VIDEO Πέναλτυ υπέρ Ομόνοιας

Απόλλων – Ομόνοια, πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα στο 45ο λεπτό.
Αρχική απόφαση διαιτητή: Πέναλτι.
VAR: Δεν έκανε παρέμβαση
Η σωστή απόφαση: Το VAR έπρεπε να κάνει παρέμβαση, να καλέσει το διαιτητή σε on field review και να μην δοθεί το πέναλτι.
Επεξήγηση: Ο επιτιθέμενος ποδοσφαιριστής ένιωσε πως τον ακούμπησε ελαφρώς ο αμυνόμενος ποδοσφαιριστής και προσπάθησε να κερδίσει πέναλτι, πέφτοντας εύκολα στο έδαφος. Ο διαιτητής, λανθασμένα έδωσε το πέναλτι. Το VAR έκανε έλεγχο στη φάση και λανθασμένα, δεν έκανε παρέμβαση. Αυτού του είδους πέναλτι δεν είναι αποδεκτό να δίνονται και η παρέμβαση από το VAR είναι απαραίτητη.

VIDEO Πέναλτυ υπέρ Απόλλωνα

 

Written by Πάμπος Αυγουστή