Το Τμήμα Διαιτησίας της ΚΟΠ, θα προχωρεί, εκεί όπου κρίνει σκόπιμο, σε εβδομαδιαία φάση, σε ανάλυση και επεξήγηση φάσεων για καλύτερη κατανόηση των  αποφάσεων των διαιτητών και του VAR , της εφαρμογής των κανονισμών διαιτησίας και του πρωτοκόλλου του VAR.

Για τρίτη αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta, γίνεται επεξήγηση των ακόλουθων φάσεων:

Απόλλων – Ομόνοια, έλεγχος VAR για πέναλτι υπέρ της Ομόνοιας στο 10ο λεπτό. 
Αρχική απόφαση διαιτητή: Όχι πέναλτι.
VAR: Δεν έκανε παρέμβαση
Επεξήγηση:  Ο επιτιθέμενος ποδοσφαιριστής ένιωσε ότι τον ακούμπησε ελαφρώς ο αμυνόμενος και προσπάθησε να κερδίσει πέναλτι, πέφτοντας εύκολα στον αγωνιστικό χώρο. Ο διαιτητής έκρινε πως δεν ήταν παράβαση. Έγινε έλεγχος της φάσης από το VAR και σωστά δεν έγινε παρέμβαση, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του VAR.

Απόλλων- Ομόνοια, πέναλτι υπέρ της Ομόνοιας στο 11ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Πέναλτι.
VAR: Δεν έκανε παρέμβαση
H σωστή απόφαση: Το VAR έπρεπε να κάνει παρέμβαση, να καλέσει το διαιτητή σε on field review και να μην δοθεί το πέναλτι.
Επεξήγηση: Ο επιτεθέμενος ποδοσφαιριστής μπαίνει μπροστά στον αμυνόμενο ποδοσφαιριστή, κάνει ένα άλμα και αρχίζει να πέφτει. Ο αμυντικός που ήταν πίσω του δεν υπέπεσε σε οποιαδήποτε παράβαση. Λανθασμένα ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Το VAR έκανε έλεγχο στη φάση και λανθασμένα δεν έκανε παρέμβαση. Αυτού του είδους πέναλτι δεν είναι αποδεκτό να δίνονται και η παρέμβαση από το VAR είναι απαραίτητη.

VIDEO Πέναλτυ υπέρ Ομόνοιας

Απόλλων – Ομόνοια, πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα στο 45ο λεπτό.
Αρχική απόφαση διαιτητή: Πέναλτι.
VAR: Δεν έκανε παρέμβαση
Η σωστή απόφαση: Το VAR έπρεπε να κάνει παρέμβαση, να καλέσει το διαιτητή σε on field review και να μην δοθεί το πέναλτι.
Επεξήγηση: Ο επιτιθέμενος ποδοσφαιριστής ένιωσε πως τον ακούμπησε ελαφρώς ο αμυνόμενος ποδοσφαιριστής και προσπάθησε να κερδίσει πέναλτι, πέφτοντας εύκολα στο έδαφος. Ο διαιτητής, λανθασμένα έδωσε το πέναλτι. Το VAR έκανε έλεγχο στη φάση και λανθασμένα, δεν έκανε παρέμβαση. Αυτού του είδους πέναλτι δεν είναι αποδεκτό να δίνονται και η παρέμβαση από το VAR είναι απαραίτητη.

VIDEO Πέναλτυ υπέρ Απόλλωνα

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Pos Team Pl SD Pts
1. ΑΠΟΕΛ 26 +38 59
2. ΑΡΗΣ 26 +32 56
3. ΑΕΚ 26 +18 52
4. ΠΑΦΟΣ FC 26 +28 50
5. ΟΜΟΝΟΙΑ 26 +19 49
6. ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ 25 +13 44
Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Blue Oranges Red

Body

Background Color
Text Color

Header

Background Color

Spotlight3

Background Color

Spotlight4

Background Color

Spotlight5

Background Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction