Δύο δοκάρια, χαμένο πέναλτυ και ΑΝΑΤΡΟΠΑΡΑ με Πίττα και Ζράντι! Η ομάδα μας παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 11ο λεπτό, έδειξε ότι έχει τα "καρύδια" να ανατρέπει καταστάσεις και με τα γκολ των Πίττα και Ζράντι έφεραν τα πάνω κάτω και κατάφεραν να κάνουν το 3x3 και να πάρουν το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση κερδίζοντας κούραση και Ομόνοια.

Α ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο αγώνας ξεκίνησε με τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά σε ένα άσχημο αγωνιστικό χώρο όπου με τις πρώτες προσπάθειες των ποδοσφαιριστών αφαιρέθηκε κομμάτι από τον χορτοτάπητα ενώ μπάλα κυλούσε λες και προηγήθηκε βαριά βροχόπτωση. Η ομάδα μας αμυνόταν στο μισό γήπεδο περιμένοντας τον αντίπαλο να κατέβει ενώ η Ομόνοια πίεζε ψηλά για να αναγκάσει τους ποδοσφαιριστές μας σε λάθη.

Πέναλτυ - Γκολ

Δίχως οποιαδήποτε φάση στο 11ο λεπτό η Ομόνοια βρέθηκε στην περιοχή της ομάδας μας με τον Ανσαριφάντ και τον Βουκασίν Γιοβάνοβιτς να πιέζει τον αντίπαλο και στη πτώση του ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτυ εναντίον της ομάδας που μετά τοπν έλεγχο του VAR μετέτρεψε σε γκολ ο Μπρούνο. Εύκολος καταλογισμός σε μια μονομαχία που περισσότερο ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας κέρδισε το πέναλτυ.

Με το γρήγορο  γκολ η ομάδα μας δεν έδειξε αντίδραση και δίχως να αλλάζει το σκηνικό, προσπαθούσε να βρει διαδρόμους για την αντίπαλη περιοχή μέχρι το 21ο λεπτό όταν ο Γιόστεν από δεξιά ξέφυγε αντίπαλο αμυντικό και με σουτ εκτός περιοχής με το αριστερό έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Φαμπιάνο.

Δοκάρι - Μεγάλη Ευκαιρία

Ο Απόλλωνας απάντησε στο 25ο λεπτό με τον Σαχάε να πραγματοποιεί μια πολύ ωραία κάθετη πάσα στον Πίττα εντός περιοχής και μπροστά από τον Φαμπιάνο πλάσαρε το Βραζιλιάνο κίπερ στέλνοντας την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Τεράστια ευκαιρία στο 31ο λεπτό

Ο Κωλ βρέθηκε στην περιοχή της Ομόνοιας, απέφυγε 2 ποδοσφαιριστές και βρέθηκε μπροστά από τον Φαμπιάνο τον οποίο κέρδισε στην πλάσα, η μπάλακατευθυνόταν στο τέρμα και ανακόπηκε από αμυντικό των αντιπάλων πριν καταλήξει στα δίκτυα.

Άστοχο πέναλτυ..

Ο Απόλλωνας συνεχισε να πιέζει στη συνέχεια σε όλο το γήπεδο εντείνοντας την προσπάθεια να ισοφαρίσει μέχρι το 45ο λεπτό όταν ο παίχτης που υπέπεσε στο πέναλτυ, κέρδισε το πέναλτυ του Απόλλωνα μετά από σπρώξιμο του Μίλετιτς. Το πέναλτυ εκτέλεσε ο Πίττας ο οποίος έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Φαμπιάνο χάνοντας έτσι και την κορυφαία ευκαιρία του αγώνα για να ισοφαρίσει τον αγώνα.

Β ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με μία αλλαγή ξεκίνησε στην επανάληψη η ομάδα μας με το Φιλιώτη να παίρνει τη θέση του Γιοβάνοβιτς που δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στη θέση του δεξιού μπακ. Η ομάδα ξεκίνησε απ εκεί που έμεινε στο πρώτο μέρος, να πιέζει και να επιτείθεται πότε από τα πλάγια και πότε από τον άξονα για να πετύχει την ισοφάριση.

Παρόλα αυτά η πρώτη φάση της επανάληψης ανήκε στην Ομόνοια στο 51ο λεπτό με τον Κασάμα να κάνει το σουτ, η μπάλα να χτυπά σε αμυντικό και να αλλάζει πορεία όμως ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε χωρίς να αιφνιδιαστεί.

Η Ομόνοια αρκέστηκε σε αντεπιθέσεις στην κυριαρχία του Απόλλωνα στη μεσαία γραμμή και με δύο απανωτές αντεπιθέσεις με τον Ανσαριφάντ αρχικά να δίνει στον Μπρούνο Φελίπε εκτός περιοχής και το σουτ του να φεύγει ψηλά άουτ ενώ στο επόμενο λεπτό ο ίδιος ποδοσφαιριστής με νέο σουτ ανάγκασε τον Γιοβάνοβιτς σε μια πολύ καλή απόκρουση.

Ισοφάριση με Πίττα

Η απάντηση της ομάδας μας ήρθε στο 62ο λεπτό όπου ένας πολύ ωραίος συνδυασμός από δεξιά των Γιόστεν  και Φιλιώτη οι αμυντικοί της Ομόνοιας έδιωξαν δύσκολα σε κόρνερ το οποίο εκτέλεσε ο Κωλ και ο Πίττας με ωραία κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια στον Φαμπιάνο κάνοντας έτσι το 1-1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Ζράντι και.. όλα αλλάζουν!

Με τον ποδοσφαιριστή που από το τίποτα μπορεί να σκοράρει το πιο φανταστικό γκολ, έτσι και τώρα ο Απόλλωνας με Ζράντι εκτός περιοχής έκανε ένα φοβερό σουτ καρφώνοντας την μπάλα στα δίκτυα του Φαμπιάνο κάνοντας το 2-1 και την ολική ανατροπή.

 

Κίτρινες: Βουκασίν Γιοβάνοβιτς

Κόκκινες:

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Pos Team Pl SD Pts
1. ΑΠΟΕΛ 26 +38 59
2. ΑΡΗΣ 26 +32 56
3. ΑΕΚ 26 +18 52
4. ΠΑΦΟΣ FC 26 +28 50
5. ΟΜΟΝΟΙΑ 26 +19 49
6. ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ 25 +13 44
Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Blue Oranges Red

Body

Background Color
Text Color

Header

Background Color

Spotlight3

Background Color

Spotlight4

Background Color

Spotlight5

Background Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction