ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αδιαπραγμάτευτος στόχος στον αποψινό αγώνα είναι βεβαίως η νίκη για την ομάδα μας και τα κίνητρα είναι πάρα πολλά, πέραν του ότι θα είναι η τρίτη συνεχόμενη νίκη αλλά και η νίκη στο πρώτο ντέρμπι της νέας σεζόν.

Αρχικά ο Απόλλωνας θα τονώσει τη ψυχολογία του μετά το κακό αποτέλεσμα με την Βαντούζ στο Λίχτενσταιν και θα πάει στο επόμενο ευρωπαικό με την Ντνίπρο με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Η κούραση δτων συνεχόμενων αγώνων δεν είναι δικαιολογία τη στιγμή που και ο αντίπαλος προέρχεται από συνεχόμενους αγώνες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, επομένως το ντέρμπι θα το κρίνει και το ποια ομάδα θα έχει τόσο βάθος στον πάγκο και με το όποιο rotation επιχειρήσουν να είναι τέτοιο που θα φέρει καρπούς και θα καταφέρει να πάρει τον αγώνα.

Αγωνιστικά κρίνεται θετικό το γεγονός ότι ο Ζράντι θα πάρει λεπτά συμμετοχής (πιθανότατα σαν αλλαγή), ενώ οι επιλογές του Νταβίντ Καταλά σε άμυνα και μεσαία γραμμή είναι πολλές και αξιόπιστες. Ερωτηματικό παραμένει η επιθετικός σχηματισμός που θα παρατάξει ο Ισπανός αλλά και το ποιοι θα τον απαρτίζουν.

Γιοβάνοβιτς κάτω από τα δοκάρια ενώ μπροστά του Ρομπέρζ και Μπειμπέρνς θα αποτελέσουν το αμυντικό δίδυμο, δίχως βέβαια να αποκλείεται να πάρει θέση βασικού ο Βουκασίν Γιοβάνοβιτς ξεκουράζοντας τον Μπειμπέρνς. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να παραταχθεί με 3-5-2 έχοντας και τον Αλεσάμι ως 3ο κεντρικό αμυντικό και να χρησιμοποιήσει Χαμάς και Φιλιώτη στα άκρα, αφήνοντας τον Γκαμπράλ στον πάγκο.

Η μεσαία γραμμή πιθανότατα να απαρτίζεται με τους Κωλ, Χάμπο και Ογκεντά, ενώ στην επίθεση Πίττας και Χεντί θα είναι το αμυντικό δίδυμο νοουμένου ότι ο νιγηριανός ξεπέρασε τον μυικό τραυματισμό που αποκόμισε στο Λίχτενσταιν, διαφορετικά ο Ισπανός Προπονητής ίσως τοποθετήσει τον Μπα στη μεσαία γραμμή και τοποθετήσει τον Ογκεντά δίπλα στον Πίττα

Αν επιλέξει να αγωνιστεί με 4-4-2 ο Αλεσάμι θα πάρει θέση στα αριστερά ενώ ο Χαμάς θα περάσει στα φτερά, με Φιλιώτη και Ογκεντά να αποτελέσουν την δεξιά πλευρά και αφήνοντας στη μεσαία γραμμή Κωλ και Χάμπο

Απομακρυσμένο το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί από την αρχή ο Ζράντι, Πινακάς και Σαχάρ ενώ η συμμετοχή του Γιόστεν θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή του Χεντί.

Written by Πάμπος Κυριάκου