Απογοητευτική ήταν η εμφάνιση του Απόλλωνα στο Λιχτενστάιν, με τον κόσμο της Λεμεσιανής ομάδας να μην μπορούσε σε καμία να υποδεχθεί με καλό μάτι το 0-0 κόντρα στη Βαντούζ. Είναι γεγονός ότι οι «κυανόλευκοι» δεν κατάφεραν να αρχίσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ κι ενώ ο Καταλά με τους παίκτες του θα έχουν αρκετά να συζητήσουν μετά απ’ αυτό το αποτέλεσμα.

Ο Ισπανός πήρε κάποιες αποφάσεις οι οποίες εκ πρώτης προκάλεσαν εντύπωση και που εκ του αποτελέσματος δεν του βγήκαν. Για παράδειγμα η χρησιμοποίηση τριάδας στην άμυνα... ναι μεν έκανε ξεκάθαρη την πρόθεση του για να είναι πιο επιθετική η ομάδα του, με την προοπτική τα μπακ να έχουν πιο ελεύθερο ρόλο, ωστόσο υπάρχει η εντύπωση ότι τουλάχιστον στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσε να αγωνιστεί με καθαρόαιμα εξτρέμ. Ο λόγος είναι γιατί με εξαίρεση ορισμένες ατομικές ενέργειες, φάνταζε εξαιρετικά δύσκολο να απειλήσει ο Απόλλωνας απ’ τον κεντρικό διάδρομο, όπου και έδωσε έμφαση.

Επίσης, κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν αν ο πιο δραστήριος παίκτης του Απόλλωνα στο Λιχτενστάιν, Έρβινγκ Ογκεντά, άρχιζε το ματς ως βασικός. Ο Γάλλος με την είσοδο του στην επανάληψη έδωσε άλλο αέρα στην επιθετική γραμμή των περσινών πρωταθλητών, φτάνοντας κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις, χωρίς να παραλείπεται η υπέροχη σέντρα στον Μπα, που αστόχησε από πλεονεκτική θέση. 

Γενικότερα όμως, εκείνο που προκάλεσε το μεγαλύτερο προβληματισμό είναι ότι οι πλείστοι παίκτες που είχαν επιθετικό ρόλο δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν απέναντι σε έναν αντίπαλο που θεωρητικά υστερεί σε ποιότητα.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο εξελίξιμος προπονητής χρειάζεται το χρόνο του για να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα της Λεμεσού… και κυρίως στο πως αυτή θα γίνει πιο αποτελεσματική στο δημιουργικό κομμάτι, μιας και φαίνεται ότι αν μη τι άλλο στην άμυνα υπάρχει βελτίωση (κυρίως γιατί «δένει» το δίδυμο Ρομπέρζ - Πειμπέρν).

Πέραν όμως απ’ τα όσα προκύπτουν στο αγωνιστικό κομμάτι, με την ισοπαλία κόντρα στη Βαντούζ... ο Απόλλωνας έβαλε δύσκολα στον ευατό του όσον αφορά την προσπάθεια του για πρόκριση απ' τον όμιλο, αφού απώλεσε βαθμούς κόντρα στο αουτσάιντερ γκρουπ. Ακόμη κι έτσι, σε αυτή τη φάση της σεζόν ο οποιοσδήποτε μηδενισμός φαντάζει καταστροφικός για τους «κυανόλευκους», που καλούνται όμως να βγάλουν άμεσα αντίδραση, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με την Ομόνοια.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Pos Team Pl SD Pts
1. ΑΠΟΕΛ 26 +38 59
2. ΑΡΗΣ 26 +32 56
3. ΑΕΚ 26 +18 52
4. ΠΑΦΟΣ FC 26 +28 50
5. ΟΜΟΝΟΙΑ 26 +19 49
6. ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ 25 +13 44
Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Blue Oranges Red

Body

Background Color
Text Color

Header

Background Color

Spotlight3

Background Color

Spotlight4

Background Color

Spotlight5

Background Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction