ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το νικητήριο γκολ στη Σκωτία με την Αμπερτίν εναντίον του Απόλλωνα θεωρεί ότι ήταν η κορυφαία προσωπική στιγμή στους Ευρωπαικούς αγώνες του αρχηγού της ομάδας Graeme Shinnie ο οποίος θυμήθηκε τον πρώτο αγώνα που έδωσε η Aberdeen στον 3ο προκριματικό Γύρο του Europa League. 

Ενόψει των δύο αγώνων που έχει μπροστά της η Σκωτσέζικη ομάδα για τα Πλέι-Οφ του Europa League η οποία έχει εξασφαλίσει την είσοδό της σε ομίλους, ο Graeme Shinnie θυμάται την καλύτερη στιγμή του τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και στην Ευρώπη, το όμορφο γκολ που σημείωσε απέναντι στην ομάδα μας τη χρονιά 2016-2017 όταν η Aberdeen κέρδισε στο κατάμεστο στάδιό της τον Απόλλωνα με 2-1, με ένα μακρύ σουτ του αμυντικού Graeme Shinnie.

H Aberdeen θέλει διακαώς να μπει σε ομίλους του Europa League αν και έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους ομίλους του Conference League, θέλει να πετύχει κάτι που κυνηγάει χρόνια πηγαίνοντας στην πηγή πολλές φορές αλλά δεν τα χουν καταφέρει ποτέ. Πότε στα πλέι οφ, πότε στον 3ο προκριματικό γύρο (Απόλλων) και πότε στο 2ο προκριματικό, πάντα γνώριζε τον αποκλεισμό και ο Graeme Shinnie θυμάται ότι 4 φορές προσπάθησε με την Aberdeen να περάσει στους ομίλους του Europa League αλλά δεν τα κατάφερε ποτέ, έχοντας μπροστά του τα παιχνίδια με την Χάκεν (Πρωταθλήτρια Σουηδίας) που μπορεί να πετύχει αυτό που ονειρεύεται ο κάθε οπαδός της ομάδας του.

Με την ευκαιρία αυτή θυμήθηκε τους αγώνες με τον Απόλλωνα στον 3ο προκριματικό γύρο όπου ο Απόλλωνας κατάφερε στον αγώνα της Σκωτίας να ισοφαρίσει το Β Ημίχρονο με  τον Ζάντερ Σαντάνα και μετά από αρκετές ευκαιρίες της ομάδας μας να πάρει το παιχνίδι ένα γκολ του Graeme Shinnie έδωσε το προβάδισμα στους Σκωτσέζους. "Το νικητήριο γκολ στην έδρα μας εναντίον του Απόλλωνα ήταν μια πολ΄σημαντική στιγμή για μένα καθώς ήταν ένα εντυπωσιακό γκολ που δεν συνηθίζω η αλήθεια. Δεν ξέρω καν πως κατάφερα να πετύχω ένα τέτοιο γκολ άμα θυμηθώ εκείνη τη μέρα."

Συνέχισε λέγοντας: "Ήταν ένα αξιοσημείωτο γκολ αλλά επίσης και ένα γκολ που μου φέρνει στεναχώρια καθώς πήγαμε στην Κύπρο με ένα γκολ διαφορά και δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα, ήταν μια πολύ ομάδα ο Απόλλωνας με εμπειρία τόσο σε προκριματικούς γύρους όσο και σε Ευρωπαικούς ομίλους."

Ας θυμηθούμε τον αγώνα όπου στο 0:08 η Aberdeen ανοίγει το σκορ με τον Ryan Christie και ο Απόλλωνας ισοφάρισε στο 2:50 του Βίντεο με τον Ζάντερ Σαντανα. Ο Graeme Shinnie στο 4:25 θα σημειώσει το 2-1 για τους Σκωτσέζους όμως δεν ήταν αρκετό αφού στον επαναληπτικό ο Απόλλωνας με τέρματα των Σκέμπρι και Ζελάγια πήρε την πρόκριση στο κατάμεστο ΑΕΚ Αρένα.

 

Written by Πάμπος Κυριάκου