Έχω κουραστεί να βλέπω να μένει στο απυρόβλητο ο Κονναφής και να ακούω την ίδια ανοησία κάθε φορά, πως τα θετικά που έδωσε στον Απόλλωνα ο Πέτρος Κονναφής είναι περισσότερα από τα αρνητικά. Ας μην ξανακούσω κανένα να λέει ότι ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας είναι επιτυχημένος! Για όνομα του Θεού! Μιλάμε τώρα για 10 χρόνια όπου η διοίκηση Νίκου Κίρζη επιμένει ότι ο Πέτρος Κονναφής έχει πετύχει στην ομάδα μας και με αυτή της την επιμονή αδικεί τον ίδιο της τον εαυτό, αδικεί τα Απολλωνίστικα αισθήματα και φρονήματα που διακατέχουν τους πάντες στο Δ.Σ της εταιρίας και τα οποία είναι πάντα σεβαστά και το γνωρίζει ο κόσμος. Αυτό όμως που εκνευρίζει τον κόσμο είναι η επιμονή της διοίκησης να στηρίζει τον Πέτρο Κονναφή ως Τεχνικό Διευθυντή έχοντας συναισθηματισμούς για το γεγονός ότι μαζί ξεκίνησαν την προσπάθεια το 2012 και θεωρεί (η διοίκηση) ότι ίσως επέλθει αστάθεια με την αποχώρηση του Πέτρου Κονναφή.

2012/13 - Η αρχή..ο Μπέρλι...ο Νίκκι και τέλος ο "σωτήρας" ΧριΧρι

Αρχικά, ας ανατρέξουμε στο παρελθόν, όταν αναλάμβανε ο Νίκος Κίρζης στα μέσα του 2012 την ομάδα, πριν καλά καλά να έχει εμπειρία ο πρόεδρος από αυτό που πάει να κάνει, ήθελε ένα άνθρωπο που εμπιστευόταν και μπορούσε να τον βοηθήσει να φτιάξει αρχικά μια αξιόμαχη ομάδα που δεν θα ντρέπεται ο κόσμος για την ύπαρξή της, καλώντας τον τότε συνεργάτη και φίλο του Πέτρο Κονναφή να τον βοηθήσει στο στήσιμο της ομάδας. Ξεκινώντας από το μηδέν και έχοντας μερικούς Κύπριους ποδοσφαιριστές στην ομάδα όπως και τους Χαμντανί και Τόνι Λοπεζ, ο Πέτρος Κονναφής προχώρησε στην πρόσληψη του Σκωτσέζου προπονητή Τζωρτζ Μπέρλι όπου πρόλαβε να κάτσει στον πάγκο μόλις τις πρώτες δύο αγωνιστικές της σεζόν 2012-2013 όπου και απομακρύνθηκε για να πάρει τη θέση του ο Νικόδημος Παπαβασιλείου όπου και θα αντέξει μέχρι τον Μάρτιο του 2013 όπου θα αποτελέσει παρελθόν για άλλη μια φορά και θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας ο Χριστάκης Χριστοφόρου ως υπηρεσιακός. Ως εδώ, μια αποτυχημένη χρονιά με ποδοσφαιριστές κάτω του μετρίου προδιαγράφεται, αλλά το μαεστρικό κοουτσάρισμα από τον Κύπριο τεχνικό θα οδηγήσει την ομάδα στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΛ και μια εξαιρετική ευκαιρία να πάρει τίτλο από το πουθενά. Τη χρονιά λοιπόν θα την σώσει ο Χριστάκης Χριστοφόρου και κανένας άλλος. Από την ομάδα της πρώτης χρονιάς θα διασωθούν δύο ποδοσφαιριστές, Μπρούνο Βάλε, Γιώργος Βασιλείου και Φώτης Παπουλής! Ενώ διασώθηκαν από προηγούμενες χρονιές ο Τόνι Λόπεζ και ο Ρασίντ Χαμντανί, αλλά και οι κύπριοι Μερκής, Στυλιανού. Να θυμήσουμε ότι ήταν η χρονιά που ο Απόλλωνας είχε στο ρόστερ του τους Σουάνη, Θεοδωρίδη, Σέρα, Σέττι, Μαρκόσκι, Μιγκελίτο, Αμάγια, Παουλίνιο, Παρλόφ, Φροξυλιά, Ντάντι, Σολάρι και Ρομπέρτο Γκαρσία.

2013/14 - Η επικράτηση του ΧριΧρι και η περιθωριοποίηση του Κονναφή

Αλλάζει η χρονιά και πλέον δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τη συμβολή του Χριστάκη Χριστοφόρου στον μεγάλο θρίαμβο του Απόλλωνα, όπου άπαντες παραμιλούν για τον κύπριο κόουτς. Ο κόουτς συνεργάζεται με αρκετούς μάνατζερ και τότε ο Κονναφής μένει στο περιθώριο με τον Κύπριο κόουτς να επιθυμεί να επιλέγει μόνος του τους ποδοσφαιριστές μιας και πιο παλιά αξιολογούσε ποδοσφαιριστές. Είναι η χρονιά που θα επιστρέψει ο Σανγκόι, θα μπει στην ομάδα ο Καρυπίδης, και μαζί με τους υπόλοιπους θα καταφέρουν τον μεγάλο άθλο της πρόκρισης της ομάδας στους ομίλους του Europa League, όπου είναι η στιγμή όπου θα αποκτηθούν και δύο ποιοτικότατοι ποδοσφαιριστές, Άμπραχαμ Γκίε και Καμέλ Μεριέμ. Η ομάδα χάνει στα σημεία το πρωτάθλημα ενώ διαπρέπει στους ομίλους του Europa League με νίκη επί της Λέγκια κι ισοπαλία με Λάτσιο. 

2014/15 - Η αντιπαράθεση.. και αντικατάσταση του ΧριΧρι με Αντόνε και Κάνεν

Νέα χρονιά και ο Χριστάκης Χριστοφόρου ξεκινά με τον ίδιο τρομερό κορμό που είχε, Βάλε, Σανγκόι, Παπουλλής, Γκουγιόν, Γκίε, Μεριέμ, Χαμντανί ενώ έχουν προστεθεί ποδοσφαιριστές όπως τον Γιαν Ρέζεκ Τουράμ, Φάρλει Ρόσα, Λούκα Στογιάνοβιτς ενώ ποδοσφαιριστές που δεν θα μπορέσουν να καθιερωθούν και δεν θα προσφέρουν είναι οι Κολοκούδιας, Ολινγκά, Νούνο Λόπεζ, Μούλντερ, Έλτον. Αυτή τη χρονιά υπάρχουν προβλήματα στα αποδυτήρια και κάποιοι ποδοσφαιριστές έρχονται σε αντιπαράθεση με τον Χριστάκη Χριστοφόρου, όμως ο κόουτς θα καταφέρει να ανατρέψει το 1-1 του πρώτου αγώνα στο ΓΣΠ με την Λοκομοτίβ και ο Απόλλωνας θα κερδίσει στη Μόσχα με 1-4 και θα πάρει μια επική πρόκριση και θα ακολουθήσουν κάποια πολύ καλά αποτελέσματα στο εγχώριο πρωτάθλημα μέχρι που ο Απόλλωνας θα αγωνιστεί με τη Βιγγιαρεάλ εκτός έδρας και θα δεχτεί μεγάλη ήττα με 4-0 ενώ το ίδιο αποτέλεσμα θα έρθει και με τη Νέα Σαλαμίνα στο Αμμόχωστος όπου και ο Χριστοφόρου θα αποτελέσει παρελθόν για να αναλάβει την ομάδα ξανά ο Πέτρος Κονναφής και θα αναλάβει έναν παλιό του γνώριμο από την Ομόνοια, τον Ιοάν Αντόνε ως προπονητή ο οποίος δεν θα καταφέρει να πετύχει, απεναντίας θα κάνει την ομάδα να δυσλειτουργεί και θα αποκτηθούν τον Ιανουάριο οι Νούνο Λόπεζ, ο Έλτον (επιλογή Αντόνε) και ο Ουόν από τον Ερμή. Στη συνέχεια θα αποδεσμευτεί και ο Ιοάν Αντόνε για να έρθει να τελειώσει τη σεζόν ο Τον Κάνεν, και στο τέλος ο Απόλλωνας θα τερματήσει 3ος πίσω από ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ σε μια χρονιά που αν κυλούσε όπως έπρεπε με τον ΧριΧρι λισως να πανηγύριζε πρωτάθλημα.

2015/16 - Με Πέδρο Εμμάνουελ και στο τέλος... Κύπελλο!

Ξεκινά η χρονιά 2015 με τον Πέδρο Εμμάνουελ προπονητή, και με μεγάλη επιρροή από Πέτρο Κονναφή και ποδοσφαιριστές δικούς του αλλά και του Πέδρο Εμμάνουελ ξεκινά η χρονιά, αποτυχημένη χρονιά στην Ευρώπη θα χάσει η ομάδα από την Γκαμπάλα και στην ουσία ο Απόλλωνας θα πληρώσει το κακό πρώτο παιχνίδι που ισοφαρίστηκε και ηττήθηκε στο Αζερπαιζάν. Η χρονιά θα κινηθεί στην μετριότητα και ο Απόλλωνας θα τερματήσει στην 5η θέση στην κανονική διάρκεια και 3ος στα πλέι οφ, με Φρέιρε, Σιμόες, Μοντέιρο, Αγγελής Αγγελή, Μακρίδης, Μέσγκα, Ελίζιο, Ο'Νιλ έχοντας όμως πάρει και δύο πετυχημένες μεταγραφές μεταξύ άλλων, Ζοάο Πέδρο (τον οποίο έφερε ο Πέδρο Εμμάνουελ), Άλεξ Ντα Σίλβα και Σακέτι που ομολογουμένως ήταν πολύ καλές κινήσεις από τον Πέτρο Κονναφή. Το βάρος όμως της χρονιάς το σήκωσαν οι παλιοί ποδοσφαιριστές μαζί με τους τρεις και έτσι στο τέλος κατέκτησαν το Κύπελλο απέναντι στην Ομόνοια.

2016/17 - Τα ίδια Παντελάκη μου.. τα ίδια Παντελή μου! Δυστοκία και καθυστερημένη αλλαγή προπονητή! Σώζει την παρτίδα ο Σωφρόνης

Επόμενη χρονιά (2016-2017) και ο Απόλλωνας με τον Πέδρο Εμμάνουελ να συνεχίζει στον πάγκο και να έρχονται ποδοσφαιριστές όπως ο Βαλεντίν Ρομπέρζ από Σάντερλαντ και Πάολο Βινίσιους από Μποαβίστα αλλά και ποδοσφαιριστές που δεν πρόσφεραν το παραμικρό, κάποιοι Μανέα, Σεμέδο, Μπάρρι, Μπεντόγια, Ράτκοβιτς, Πίεχ, Μάριο Σέρτζιο, Ντουντού, Ντιάγκο Γκόμες ενώ την ίδια χρονιά φέρνει τον Σαρντινέρο που μπορεί να μην ήταν πρωτοκλασάτος αλλα βοήθησε τα μέγιστα. Τα πρώτα παιγνίδια της χρονιάς είναι η απόδειξη ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, ψυχολογία και απόδοση είναι χάλια και τότε αναλαμβάνει υπηρεσιακός προπονητής ο Σωφρόνης Αυγουστή, ενώ να θυμήσουμε ότι έχει προηγηθεί και η φυγή του Γιώργου Μερκή που έπαιξε τεράστιο ρόλο σε αυτό το γεγονός ο μέχρι τότε μάνατζερ του και κρυφός Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας. Με το που αναλαμβάνει ο Σοφρώνης δεν αργεί η ομάδα να πάρει τα πάνω της και να αποδίδει ελκυστικό ποδόσφαιρο, τερματίζει στην 3η θέση και κατακτά το Κύπελλο και κάνει το Back to Back, αποθεώνοντας όλοι τον "Κάττο" που έκανε την ομάδα να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο.

2017/18 - Ο καλύτερος Απόλλωνας με διαφορά

Η επόμενη χρονιά βρίσκει ξανά τον Αυγουστή στον πάγκο της ομάδας με την καλύτερη ομάδα που είχαμε δει τα τελευταία χρόνια και αυτή η απόδοση ομάδας δεν οφείλεται στον Τεχνικό Διευθυντή Πέτρο Κονναφή αλλά στη δουλειά του Σωφρόνη στο Κολόσσι, ενώ σημαντικές αφίξεις θα κάνουν την ομάδα τρομερή, Ζάντερ, Γιάκολις, Γιούστε, Άλεφ, Νίκο Μαρτίνεθ, Μάγκλιτσα, Ζελάγια και Σκέμπρι θα μετατρέψουν την ομάδα σε μια πολύ επιθετική ομάδα που παίζει ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο. Η ομάδα θα χάσει στο τέλος ένα πρωτάθλημα που φάνταζε δικό της, ενώ στην Ευρώπη άλλη μια ευρωπαική πρόκριση στους ομίλους απέναντι στην Μίντιλαντ και στη συνέχεια φοβερές εμφανίσεις με Έβερτον, Αταλάντα και Λυόν. Άπαντες παραδέχονται ότι ο Απόλλωνας είναι μακράν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος αλλά θα πραγματοποιηθεί η "κλοπή του αιώνα" και ο Απόλλωνας θα χάσει το πρωτάθλημα με.. μαγειρέματα άλλων! Είναι κάπου σ αυτή τη χρονιά, μετά το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ όπου παρουσιάζεται ο Πέτρος Κονναφής ως Τεχνικός Διευθυντής. Είναι φανερό ότι ο πρόεδρος Κίρζης προσπαθεί να επιβάλει τον Πέτρο Κονναφή στον κόσμο σε περίοδο που είναι χαρούμενος και ευχαριστημένος. Ένα από τα τραγικά λάθη της διοίκησης Κίρζη είναι το ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στις ικανότητες της και εξαρτάται από τον Κονναφή, που αντί να δουν τα τόσα αρνητικά της συνεργασίας του με τον Απόλλωνα, η διοίκηση εθελοτυφλεί και βλέπει τα ελάχιστα θετικά. Καπάκι στην απογοήτευση της χρονιάς, η απώλεια του Κυπέλλου επίσης από την ΑΕΚ που ενώ η ομάδα βρίσκεται μπροστά στο σκορ καταφέρνει να χάσει το τρόπαιο.

Είναι η μόνη χρονιά που η επιλογή ποδοσφαιριστών ήταν προσεκτική και δεν υπήρχαν πολλές αποτυχημένες μεταγραφές πλην των Πιτιάν, Νίκο Μαρτίνεθ.

2018/19 - Η σταθερότητα της ομάδας αλλά και η κόπωση και οι τραυματισμοί στο τέλος

Συνεχίζεται η σταθερότητα της ομάδας με Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο της ομάδας, όπου τερματίζει στην κανονική διάρκεια στην 2η θέση δύο βαθμούς πίσω από τον ΑΠΟΕΛ και φαίνεται ότι η ομάδα μπορεί να κτυπήσει ξανά τον τίτλο. Αντ'αυτού μια καταστροφική Β Φάση με ατυχή αποτελέσματα και πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών, ενώ έχει επέλθει και η κόπωση σε πολλούς άλλους ποδοσφαιριστές, είναι αποτέλεσμα ο Απόλλωνας να χάσει νωρίς το τρένο του τίτλου και να μείνει πίσω τερματίζοντας πάλι στην 3η θέση, που όποιες ευθύνες έπρεπε να δοθούν στον Αυγουστή θα έπρεπε να γίνουν με το τέλος της χρονιάς, είτε να προχωρήσει η ομάδα σε αλλαγή προπονητή είτε να εμπιστευθεί σταθερά τον προπονητή και την επόμενη χρονιά. Δεν τολμά κανείς να απομακρύνει τον Αυγουστή γιατί έχει τη στήριξη του κόσμου και των ποδοσφαιριστών.

Να τονίσουμε ότι μια πλοιάδα μετριότατων ποδοσφαιριστών την οποία έχει ευθύνη ο Πέτρος Κονναφής για άλλη μια χρονιά παρελαύνει από τον Απόλλωνα όπως οι Σουμά, Σελίμοβιτς, Κερμπρ, Κέβιν Μπρου, Φομπαλά, Καραγιόλ. Ο Φακούντο Περέιρα στην ομάδα κάνει τη διαφορά αλλά αγωνίζεται ως "πρώην ποδοσφαιριστής" με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση και με πολλούς τραυματισμούς. Οι προσδοκίες για τον Νίκο Μαρτίνεθ που ήρθε από τον Άρη Θεσσαλονίκης δεν είναι

2019/20 - Η ανοησία του αιώνα.. ο Βουκομάνοβιτς, η παραίτηση και η επιστροφή Σωφρόνη

Αυτή τη χρονιά θα γραφτεί το μεγαλύτερο ανέκδοτο στην ιστορία του Απόλλωνα, κάτι που θα τον ακολουθεί για πάντα! Οι διαφορές μεταξύ Σωφρόνη και Κονναφή θα φέρουν την αποδέσμευση του πρώτου από την ομάδα σε άκυρο χρονικό σημείο πάλι (όπως και του ΧριΧρι) με την ψευδαίσθηση του Κονναφή ότι με την ομάδα που έχει ο Σωφρόνης θα μπορέσει να πανηγυρίσει τον τίτλο με άλλο προπονητή.Ήταν βέβαια αυτό που πίστευε και τότε με ΧριΧρι, ότι με την ομάδα που είχε ο ΧριΧρι μπορούσε να κτυπήσει πρωτάθλημα. Άπαντες γνωρίζουμε τα κωμικοτραγικά τα οποία συνέβησαν, έρχεται ο Βουκομάνοβιτς, η ομάδα απ το κακό στο χειρότερο και ακολουθεί η παραίτηση Πέτρου Κονναφή η οποία δεν γίνεται αποδεκτή από τη διοίκηση (αν ο Πέτρος Κονναφής το εννοούσε θα έφευγε από μόνος του) και τον Νίκο Κίρζη να επιμένει να τον κρατά στη διευθυντική του θέση εκνευρίζοντας όλο τον κόσμο του Απόλλωνα και από την άλλη για να κατευνάσει τα πνεύματα πείθει τον Σωφρόνη Αυγουστή να επιστρέψει στον πάγκο της ομάδας όπου στο τέλος τόσο ο Σωφρόνης όσο και ο κορωνοιός με τη διακοπή του πρωταθλήματος θα σώσουν τη χρονιά για τον Απόλλωνα και θα καταφέρει να πάρει ευρωπαικό εισιτήριο σώζοντας το τομάρι της διοίκησης και ειδικά του Πέτρου Κονναφή που αποδεικνύει ότι η παρουσία του στον Απόλλωνα αδικεί την όλη προσφορά και έργο της διοίκησης Κίρζη.

Αυτό που θα γλιτώσει τον Πέτρο Κονναφή από την απομάκρυνσή του από τον Απόλλωνα είναι φυσικά ο ερχομός του Αττίλα Σάλαι, όπου με σωστή τακτική προωθείται ως μια μεγάλη επένδυση με τον Πέτρο Κονναφή να καρπώνεται όλη την ευθύνη για την απόκτησή σου καθώς και την μεταπώλησή του στην Φενέρ Μπαχτσέ. Βέβαια πέραν του Αττίλα Σάλαι, μια πλοιάδα από κακούς μέχρι μέτριους ποδοσφαιριστές θα παρελάσει για άλλη μια φορά από το Κολόσσι, με τη διοίκηση να εθελοτυφλεί και να βλέπει μόνο την υπόθεση του Σάλαι, ξεχνόντας τις αποτυχίες ενίσχυσης της ομάδας με τους Αγκίρε, Μπεσσάτ, Αντωνιάδη, Μπιντά, Ντένιτς, Ματέι, και με αποκορύφωμα τους Γκαγκμπέ, Καρ, Ροσκόπφ και Μπένσιοπ. Είναι ξεκάθαρο ότι με πιο προσεκτικές και πετυχημένες μεταγραφές ο Απόλλωνας θα ήταν σε ψηλότερο επίπεδο αλλά και σίγουρα με περισσότερα τρόπαια. Είναι η χρονιά που έρχεται στην ομάδα ο Γιάννης Γιαννιώτας και η παρουσία του θα λέγαμε ήταν θετική.

2020-2021 - Τελευταία χρονιά του "Κάττου" και ο "Δάσκαλος"

Πάλι ο Απόλλωνας αγγίζει τον τίτλο, με την διοίκηση να επηρεάζεται από την άποψη Κονναφή ότι ο τίτλος δεν έρχεται λόγω του Σωφρόνη Αυγουστή βγάζοντας έξω τον εαυτό του που δεν καταφέρνει να δυναμώσει την ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές, έχοντας στο ρόστερ του τον Γκαγκμπέ, Μπένσιοπ (αν και πέτυχε σημαντικό γκολ με την Ομόνοια) Ίντζια, Κατελάρη, Μάρκοβιτς και οι μεταγγραφές των Μπίσεσβαρ, Λάρσον, Μαλεκκίδη και Παπουνασβίλι να θεωρούνται άκρως αποτυχημένες δεν επιτρέπουν στον Αυγουστή να έχει επιλογές για να κτυπήσει τον τίτλο. Με μια περίεργη εμφάνιση και με σκοπό να αιτιολογηθεί η αλλαγή προπονητή, ο Απόλλωνας χάνει από την Καρμιώτισσα και πλέον ο Σωφρόνης Αυγουστή είναι παρελθόν με τον "Δάσκαλο" Γιάννη Πετράκη να έρχεται από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Παρόλα αυτά, η ευθύνη ρίχνεται στον Γιάννη Πετράκη και προηγουμένως στον Αυγουστή και στο τεχνικό τιμ γενικότερα για τους τραυματισμούς και την απώλεια του τίτλου, ασχέτως αν οι μεταγραφές του Κονναφή ήταν όπως αναμενόταν και όπως συνηθίζεται, δηλαδή αποτυχημένες.

2021-22 - O Τσόρνι.. η μετριότητα και ο τίτλος!

Κακά τα ψέματα, κανείς δεν πίστευε ότι είχαμε καλούς ποδοσφαιριστές και ΔΕΝ είχαμε. Είχαμε όμως ένα εμφυέστατο προπονητή με έντονη προσωπικότητα και θέλοντας να περάσει ένα νέο τρόπο και τακτική θυσίασε την ευρωπαική πορεία της ομάδας μας, όπου άπαντες απογοητεύτηκαν με τον αποκλεισμό από τη Ζίλινα, όμως ο Κονναφής δεν είχε περιθώριο να αποδεσμεύσει προπονητή, θα έβαζε αυτογκόλ. Ο Τσόρνι έχοντας μέτριους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του αρκέστηκε στο να μάθει τους ποδοσφαιριστές να αμύνονται, και να πιέζουν ασφυκτικά μόλις χάνουν την μπάλα και να εκμεταλλεύονται τα λάθη του αντιπάλου. Με αυτό τον τρόπο, η ομάδα θα έχανε μόνο αν ο αντίπαλος έκανε το τέλειο παιχνίδι και ήταν και αρκετά τυχερός. Ο Τσόρνιγκερ δεν ήθελε εξτρέμ στην ομάδα, δεν ήθελε δεκάρι... απλά επειδή ήθελε ποδοσφαιριστές που να μπορούν να πιέσουν και να μαρκάρουν και να ταιριάζουν στη δική του φιλοσοφία. Κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα με ποδοσφαιριστές όπως τον Γουέλλιγκτον, Αυλωνίτη, Μαυρία, Φιλιώτη, Νογιόκ, Παπουνασβίλι, Αλμπάνη, Γιάνγκα και Λούκα Στορ. Ένας προπονητής που κατέκτησε το πρωτάθλημα με μέτριο σύνολο, εκμεταλλευόμενος την ανικανότητα των αντιπάλων, τον καταστροφικό πρώτο γύρο του ΑΠΟΕΛ, την αστάθια της ΑΕΚ και την ανυπαρξία Ομόνοιας, Ανόρθωσης αλλά και όπως φάνηκε την απειρία του Άρη.

2022/23 Τσόρνι...Καταλά...και ξανά απ την αρχή!

Ο Τσόρνιγκερ αποτελεί παρελθόν για τον Απόλλωνα γιατί παρουσιάζεται απροετοίμαστος στα Ευρωπαικά παιχνίδια της ομάδας όπως και την πρώτη χρονιά με τη Ζίλινα. Δείχνει να μην ρίχνει βάρος στους αγώνες για Champions League και χάνει με βαρύ σκορ από την Μακκάμπι Χάιφα 4-0 (θα μπορούσε να ήταν 10-0) και έτσι η διοίκηση αποφασίζει να τον αντικαταστήσει με τον πρώην προπονητή της ΑΕΚ Λάρνακας, Νταβίντ Καταλά. Στην ουσία ο Πέτρος Κονναφής πέραν του ότι επέβαλε το δικό του ρόστερ και τις δικές του επιλογές σε κάθε θέση, με την απομάκρυνση Τσόρνιγκερ ήθελε να επιβάλει και την τακτική που έπρεπε να ακολουθηθεί στην ομάδα με αποτέλεσμα η πρόσληψη του Νταβίντ Καταλά να γίνει εξόφθαλμη η επιρροή του Πέτρου Κονναφή στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας και ως φυσικό επακόλουθο και στην αποτυχημένη πορεία μέχρι σήμερα. Ο Νταβίντ Καταλά γίνεται ο απόλυτος "Yes Sir" αλλά και ο πρώτος αδύναμος κρίκος με τα ατυχή αποτελέσματα τα οποία ήταν φυσικό επόμενο στο να μάθεις μια ομάδα που συνήθισε να ακολουθεί μια ιδιόμορφη τακτική, να πρέπει να αλλάξει και να κάνει παιχνίδι κατοχής.

Ο Πέτρος Κονναφής επανέλαβε τον εαυτό του, μετά την αποτυχία του εξέφρασε επιθυμία να παραιτηθεί αναγνωρίζοντας βέβαια τη νέα του αποτυχία, με τη διοίκηση να συνεχίζει να τον κρατά και να ρίχνει την ευθύνη σε ένα προπονητή που καλώς ή κακώς ήταν δική της επιλογή και οι εντολές προς τον προπονητή έρχονταν από τη διοίκηση, όπως ακριβώς ήθελε, να ελέγχει τον εκάστοτε προπονητή και να επιβάλλει παίχτες και τακτικές. Εξού και η δηλώσεις του Φανούριου Κωνσταντίνου προ ολίγων ημερών ότι ο προβληματισμός δεν αγγίζει τον Καταλά ο οποίος προσπαθεί πολύ (προφανώς είναι υπάκουος) ενώ φτάνουμε στο σημείο να αποδεσμευτεί ο Καταλά μετά από λίγες ημέρες. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Θα πρέπει να το τονίσω ότι είμαι ΚΙΡΖΙΚΟΣ και θα συνεχίσω να είμαι! Το πιο σημαντικό είναι ότι η διοίκηση είναι Απολλωνίστες από γεννοφάσκια τους και έχουν προσφέρει τρομερές συγκινήσεις στον κόσμο της ομάδας μας και στην ιστορία του σωματείου μας εννοείται. Όμως επιτέλους ο Νίκος Κίρζης θα πρέπει επιτέλους να πιστέψει στον εαυτό του και να μην εξαρτάται από τον Πέτρο Κονναφή. Ο Νίκος Κίρζης μπορεί για μεγαλύτερα πράγματα χωρίς τον Πέτρο Κονναφή να περιορίζει την προσφορά της διοίκησης Νίκου Κίρζη. Πρέπει ο Νίκος Κίρζης να αντιληφθεί ότι η ξεροκεφαλιά δεν μπορεί να νικήσει της λογικής.

Σαν απάντηση σε κάποιους "δημοσιογράφους" που γράφουν ανώνυμα άρθρα ειρωνευόμενοι τον κόσμο του Απόλλωνα ότι με κάθε αποτυχία ή στραβή θυμούνται τον Πέτρο Κονναφή, θα πρέπει πρώτα να μάθουν ότι ποτέ ο κόσμος δεν σταμάτησε να κρίνει τον Πέτρο Κονναφή, έχει συνηθίσει την μέτρια προς αρνητική προσφορά του στην ομάδα και τον ξέχασαν με τον ερχομό του Τσόρνιγκερ γιατί ο άνθρωπος ήταν "One Man Show" και αυτό δεν άρεσε!

Μέσα σε 10 χρόνια είναι λογικό να έρθουν ΚΑΙ καλοί ποδοσφαιριστές μέσα σε μια πληθώρα μέτριων μέχρι κακών παρουσιών στην ομάδα και είναι λογικό να πουληθούν κάποιοι όπως γίνεται σε όλες τις ομάδες. Επομένως, αν η διοίκηση αντιληφθεί ότι θα πρέπει να σταματήσει τους συναισθηματισμούς και να καταλάβει ότι μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα με την απομάκρυνση του Πέτρου Κονναφή, ή τουλάχιστον να περιορίσει τις αρμοδιότητες του να μην έχει επιρροή στους ποδοσφαιριστές και να μην έχει την ευθύνη των μεταγραφών, μόνο τότε ο κόσμος θα ησυχάσει ο κόσμος. Δεν γίνεται να είναι ο Νίκος Κίζης μαζί με άλλους 1-2 σωστοί και τόσες χιλιάδες κόσμου να λανθάνονται. Το δυστυχές όμως είναι ότι οι ίδιοι πιστεύουν πως είναι σωστοί και αυτό κάνει τη μεγάλη ζημιά στην ομάδα.

 

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Pos Team Pl SD Pts
1. ΑΠΟΕΛ 26 +38 59
2. ΑΡΗΣ 26 +32 56
3. ΑΕΚ 26 +18 52
4. ΠΑΦΟΣ FC 26 +28 50
5. ΟΜΟΝΟΙΑ 26 +19 49
6. ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ 25 +13 44
Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Blue Oranges Red

Body

Background Color
Text Color

Header

Background Color

Spotlight3

Background Color

Spotlight4

Background Color

Spotlight5

Background Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction